​Més de 800.000 euros per millorar l'avinguda Pere Badosa d'Olot

Un 75% de l'obra es finançarà amb fons europeus i permetrà millorar un vial de 200 metres que dona accés a la piscina i el càmping de les Tries

L'avinguda Pere Badosa d'Olot
L'avinguda Pere Badosa d'Olot | Google Maps
Redacció
08 de maig del 2023
Actualitzat a les 10:52h
L'Ajuntament d'Olot tira endavant la reforma i millora de l'avinguda Pere Badosa. Es tracta del carrer que dona accés a la piscina i el càmping de les Tries. La inversió que puja a 825.000 euros permetrà transformar la via oferint més espai als vianants, construint un carril bici i mantenint les places de pàrquing actuals. Dels 800.000 euros que val el projecte, l'Ajuntament només n'haurà d'aportar uns 200.000, ja que el consistori ha rebut una subvenció dels fons Next Generation de 600.000 euros.

El projecte consisteix a transformar urbanísticament l'avinguda d'uns 200 metres de llarg i pacificar-la per millorar la mobilitat a peu i motoritzada. Es retirarà el passeig arbrat que hi ha actualment i es destinarà a l'aparcament en bateria de vehicles separats per una línia d'arbres: "El que es perdrà és l'espai central que tampoc acabava d'aportar gairebé res a l'avinguda. Les parts davanteres dels cotxes aparcats, pràcticament, es tocaran unes amb les altres. Era molt important per al Club Natació Olot que no es perdessin places d'aparcament", explica l'alcalde d'Olot, Pep Berga.

El projecte també inclou la creació de 18 aparcaments nous per a bicicletes. La reurbanització de l'avinguda també permetrà que el TPO pugui arribar fins a la porta d'accés de les instal·lacions del Club Natació Olot. Actualment la parada més pròxima es troba a uns 250 metres del club. 

Està previst que aquest 2023 ja es posi fil a l'agulla a la contractació de les obres, tot i que no serà fins després de les eleccions: "Immediatament, quan tornem a començar d'aquí a unes setmanes l'activitat de l'Ajuntament, volem fer el procés de contractació i executar aquestes obres tan aviat com sigui possible", explica Berga.
Arxivat a