
Marc Danés, president de l'Associació d’Empresaris Majoristes de Fruites i Verdures de Mercagirona i Ignasi Martin, director de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, han acordat que els estudiants d'aquest centre puguin conèixer l'oferta de productes frescos que es comercialitzen a MercaGirona.
Pels signants l'interès és mutu, ja que per un costat es vol potenciar les possibilitats que ofereix la fruita i la verdura fresca dins la gastronomia, i per l'altre es vol incentivar que els futurs cuiners visitin MercaGirona i aprofitin els avantatges que permet el seu característic sistema de compra.
En virtut d'aquesta col·laboració, un primer grup d'alumnes ja han fet una visita a les instal·lacions dels majoristes. La primera part de la sessió ha consistit en un itinerari pels diferents espais de distribució i emmagatzematge mentre Danés i el gastrònom Pep Nogué han aprofitat per explicar el funcionament del mercat, l'origen dels productes, les marques protegides amb denominació d'origen, la distribució i el sistema de venda, els tipus de producte que s’hi pot trobar i els avantatges que pot suposar per als restauradors accedir directament a un mercat majorista com MercaGirona.
Posteriorment els alumnes han assistit a una demostració gastronòmica a càrrec del mateix Nogué. El cuiner utilitza un seguit de fruites i verdures que ha recollit durant la visita guiada, per preparar uns aperitius molt originals. L'objectiu d'aquesta part de la visita és fer una classe pràctica de noves aplicacions i combinacions d'ingredients amb el producte fresc com a base, que ampliï el repertori de receptes a les quals s'utilitza habitualment.
L'associació
L’Associació d’Empresaris Majoristes de Fruites i Verdures de MercaGirona representa al centre d’abastament de producte fresc de la ciutat i rodalies. Amb gairebé 30 anys d’experiència, MercaGirona comercialitza prop de 30 milions de quilos de fruita i verdura anualment.