ICV vol que la Diputació promogui un fons de cooperació municipal

Lluís Postigo i Lluís Medir han explicat en Roda de Premsa les mesures que ICV va proposar a la Diputació de Girona, valorant positivament la trobada però lamentant que algunes mesures necessàries no s’hagin adoptat enguany tot i la bona disposició dels seus interlocutors.

Publicat el 15 de juny de 2009 a les 17:04

El portaveu d’ICV Regió de Girona, Lluís Postigo ha explicat que és necessària una àmplia coordinació institucional per tal de promoure mesures que ajudin a agilitzar la sortida de la crisi i ha lamentat que alguns partits polítics no facin tot el que està a les seves mans.

Al seu torn, el Responsable de Relacions Institucionsals d’ICV Regió de Girona, Lluís Medir ha explicat les mesures que va proposar a la reunió amb el Vicepresident de la Diputació de Girona, Narcís Casassa i, la vicepresidenta del mateix organisme, Teresa Ferrés, amb l’objectiu d’instar l’ens supramunicipal a incrementar quantitativament i qualitativa les mesures que estan promovent. Per Medir “malgrat la migració pressupostària que estan patint els ajuntaments, la canalització de recursos és cabdal, tant per a l’accelaració de la sortida de la crisi com per paliar-ne els efectes, sobretot entre els qui han perdut la feina i es troben en una situació d’extrema vulnerabilitat”. Medir ha valorat positivament la trobada amb els representants de la Diputació de Girona, tot i que ha lamentat que no s’hagin dut a terme enguany algunes de les mesures necessàries tot i la bona predisposició dels seus interlocutors i emplaça l’ens provincial a la seva aprovació al 2010.

Les mesures que ICV proposa i incentiva entre els seus regidors a les comarques de Girona, com també arreu dels ajuntaments de Catalunya, contemplen la racionalització de les despeses, la coordinació entre les diferents admistracions i els programes d’ajuda social. D’entre els instruments que cal posar a l’abast dels ajuntaments, destaca “El Fons de Cooperació” destinat a la despesa ordinària dels ajuntaments o la creació de la “Xarxa de Serveis Territorials de Promoció Econòmica”.

Així mateix, ICV proposa la instauració de la  “taula de seguiment de la crisi” a nivell local, formada per representants politics, sindicals i empresarials per tal de diagnosticar els efectes concrets de la crisi a cada municipi i ajustar-ne les respostes.  En aquest sentit, Medir ha destacat la importància dels programes de formació, tant per a la creació de noves empreses com pel reciclatge professional, atès que la reticència a l’autoocupació i les dificultats per al canvi de sector de treball són dues contrarietats que acompanyen la crisi.

Les mesures de caràcter cojuntural per a la paliació dels efectes de la crisi tenen com a objectiu l’assistència directe a les famílies mitjançant els programes d’ajuda social per tal d’assumir l’augment de la demanda de prestacions socials. Medir ha recordat que “l’assistència social no és la solució però, en un país que està a la cua d’Europa pel que fa a la despesa social, és necessària per tal de mantenir les cohesió social i no oblidar els més vulnerables”.