XIV JORNADES GASTRONÒMIQUES: Tastets de Mar: La Clova
Edició 2009
Del 29 de maig al 24 de juny
Dissabte 30 de maig (a les 12h)/Musclada Popular -Â Inauguració de les Jornades
Edició 2009
Del 29 de maig al 24 de juny
Dissabte 30 de maig (a les 12h)/Musclada Popular -Â Inauguració de les Jornades
Tornen aquestes jornades inspirades amb gust en el tradicional concepte dels Tastets de Mar, i amb el tema central de la clova. Els restauradors de lÂ’Estartit i Torroella de Montgrí oferiran durant tres setmanes el els seus millors menús preparats especialment per lÂ’ocasió.
Els menús oferiran un primer plat basat en una selecció dÂ’espècies de clova, segon plat amb peixos locals al forn o a la brasa i un postre amb poma.
Com sempre, vins de la terra de la màxima qualitat i un paisatge que emmarca idealment una escapada gastronòmica.
El tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques el donarà la ja quasi tradicional musclada popular que es farà el dissabte 30 de maig a les 12h a la carpa situada a lÂ’esplanada del port de lÂ’Estartit, on es podran degustar musclos cuinats de formes diferents servits pels restaurants participants a les Jornades Gastronòmiques.
   Â
IV JORNADES GASTRONÒMIQUES: LA POMA A LA CUINA
Edició 2009
Del 2 al 25 dÂ’octubre
Si hi ha una fruita que destaqui a la cuina per les seves múltiples aplicacions gastronòmiques, és sense cap dubte la poma, i la tardor és lÂ’època de les pomes.
Els restauradors de LÂ’Estartit i Torroella de Montgrí tornaran a treballar aquesta nova aposta de qualitat i sabor en les jornades gastronòmiques “La Poma a la Cuina”
Els restaurants participen a les jornades de dues maneres, amb una carta de suggeriments on sÂ’ofereix una selecció de tres entrants, tres plats principals i tres postres basats en la poma, o un menú tancat, tot a base de pomes de qualsevol de les varietats disponibles a casa nostra.