L'activitat va reunir una trentena de participants i es van capturar 122 ocells de 27 espècies diferents: ànec coll-verd, blauet, boscarla de canyar, bruel, cargolet, cuereta blanca, cuereta torrentera, gaig, garsa, mallerenga carbonera, mallerenga blava, mallerenga cuallarga, mastegatatxes, merla, mosquiter de passa, oreneta comuna, papamosques gris, puput, picot verd, picot garser gros, raspinell comú, rossinyol bord, rossinyol comú, tallarol de casquet, tallarol gros i verdum.
113 d'aquests ocells van ser anellats per primer cop, mentre que 9 ja portaven anella en el moment de ser capturats.
La sessió va permetre visualitzar un cop més la gran diversitat d'aus del Parc de les Deveses de Salt, on se n'hi han registrat 152 espècies, xifra elevada en tractar-se d'un parc de només 310 hectàrees de superfície, situació que reflexa la diversitat d'hàbitats naturals fluvials que hi són representats i de la seva situació estratègica en la ruta migratòria de les aus. Alhora també va servir per divulgar els esforços per conèixer i preservar la biodiversitat del Parc, la qual és una part molt important del patrimoni de Salt.
L'anellament científic d'aus es porta a terme des de fa més de 15 anys al Parc de les Deveses, on existeix una estació del Programa Sylvia, la qual aporta uns resultats excel·lents en el marc català. Aquests estudis permeten avaluar i millorar la gestió del Parc i no serien possibles sense la dedicació de nombrosos ornitòlegs experts, que hi aporten el seu temps i coneixements de forma altruista.
Salt, 19 de setembre de 2011
Si heu rebut aquest correu electrònic sense ser la persona a qui es volia destinar, li agrairem que ens ho comuniqui i suprimeixi el missatge juntament, si és el cas, amb els fitxers adjunts. Qualsevol altre ús o acció podria ser contrària a la llei. Gràcies.
Evita imprimir aquest missatge si no és estrictament necessari. Si ho és, fes-ho en paper 100% reciclat post-consum i blanquejat sense clor (TCF). D'aquesta manera estalviaràs aigua, energia i recursos forestals. El medi ambient és cosa de tots.