Ara l'empresa externa que s'encarrega del sistema està intentant extreure'n una millor qualitat per poder identificar els autors. El foc ha calcinat completament una cabana i n'ha malmès bona part de l'altra.
En aquestes imatges s'hi detecta un moviment, segons ha explicat Costabella, i ara es tracta de desxifrar algun dels trets de la identitat dels presumptes autors. Es dóna el cas que, poc després de l'incident –que va passar poc després de les dotze de la nit de dimarts- els Mossos d'Esquadra van identificar tres joves, dos d'ells menors, que estaven a un lloc pròxim al parc, situat molt a prop del club de natació Banyoles i de l'estany. Segons ha explicat Costabella, un dels joves té antecedents per cremar contenidors a la ciutat.
El regidor ha avançat que si les càmeres poguessin determinar que aquests tres joves estan implicats en la crema de les cabanes se'ls podria obligar a reconstruir-les o a fer alguns treballs socials en benefici de la ciutat.
D'altra banda, Costabona ha avançat que si els artefactes incendiaris es van llençar des de fora de la tanca del recinte sense accedir-hi no es podrà saber qui les ha cremat. Davant aquesta hipòtesi, el regidor ha apuntat que caldrà reforçar les tanques que encerclen el recinte. No obstant això, el responsable de Seguretat ha indicat que el sistema de càmeres són de 'tecnologia punta' i que incorporen visió nocturna i ha declarat que tres càmeres 'són suficients' per controlar les cabanes.
Costabona ha assenyalat que el parc és un gran atractiu turístic i educatiu que ofereix la ciutat i que anualment hi passen de 3.000 a 3.500 visitants. La darrera vegada que algú va calar foc a les cabanes va ser l'octubre del 2006 i es l'ajuntament va optar per fer una crida a la població perquè entre tots participessin en el procés de reconstrucció.
Tot i que el regidor no ha concretat quines són les pèrdues econòmiques de l'incendi, sí ha detallat que tot el conjunt –que inclou dos cabanes, un graner i dos espais de projeccions de vídeo- està valorat en 29.000 euros.