Una multitudinària processó inaugura el temple religiós sikh de Santa Coloma de Farners

Publicat el 16 de desembre de 2008 a les 17:11
 
Descalços i amb mocadors o el típic turbant taronja el cap, els feligresos han fet el recorregut a peu pel centre de Santa Coloma de Farners cantant cançons i tocant diversos instruments darrera una carrossa que transportava el llibre sagrat d'aquesta religió hindú, el Guru Granth Sahib, de més de 1.400 pàgines.
 
La processó, que s'ha celebrat sota una persistent pluja i davant l'astorament de molts veïns, ha acabat a les portes del nou temple, un antic taller mecànic situat al costat de l'estació d'autobusos i de la carretera que va en direcció a Anglès. 'Es tracta d'un pavelló gran, amb una capacitat per a més de 500 persones', ha comentat Baljit Singh, un membre de la nombrosa comunitat sikh de la Selva. 'A la sala gran s'hi resarà, després hi ha un menjador on hi caben un centenar de persones, una cuina per fer el menjar i diverses sales per guardar les sabates', ha enumerat Singh, que ha recordat que tothom és benvingut al temple.
 
'Els homes, les dones i els nens tots poden entrar sense cap tipus de diferència. Qualsevol persona, encara que no sigui sikh i professi una altra religió', ha continuat Hardev Singh, provinent de Barcelona. 'L'únic que ha de saber és que està prohibit portar alcohol i tabac, i tampoc s'ha d'haver menjat carn', ha puntualitzat Hardev. De fet, en l'àpat que s'ha fet amb posterioritat a la cerimònia d'inauguració tot ha estat estrictament vegetarià, sense carn, ni peix, ni ous. Llenties, arròs, pa rostis, plats tradicionals elaborats amb farina de la regió del Panjab, iogurt i diversos dolços formaven part de l'oferta culinària.
 
Des de la comunitat sikh, nom que significa literalment 'aprenent o deixeble', s'ha volgut agrair també la col·laboració de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, a l'hora d'aconseguir la llicència del local i per permetre'ls fer aquesta processó pel centre de la població. 'La Policia Local ha organitzat molt bé el recorregut i crec que hem aconseguit transmetre el nostre missatge d'alegria a la població local amb l'entrega de menjar i mandarines', ha assenyalat Hardev Singh. 'Espero que vegin els sikhs com una gent acollidora i hospitalària, que s'apropin i perdin la por a allò desconegut', ha remarcat.
 
Segons la regidora de Benestar Social, Mercè Compte, la comunitat sikh a la Selva ja compta amb més d'un miler de persones i en la majoria de casos s'ha integrat perfectament a Catalunya. 'Això depèn de cadascú però per mi ha estat una cosa fàcil', ha assegurat amb un català fluid en Baljit Singh. 'Porto cinc anys i mig aquí i m'hi trobo perfectament, i en català', ha ironitzat en Baljit, que encara es sobta quan es dirigeixen a ell en castellà pensant que no els entendrà.
 
'El català és senzill. El que fa falta són ganes d'aprendre'l. Si dintre el cor tens la voluntat de parlar-lo i llegir-lo res és difícil', ha finalitzat.