Les gairebé 8.000 persones han participat als vuit punts escollits: Mig de dos Rius, al municipi de Sant Pere Pescador, a l'Alt Empordà; la Garriga d'Empordà, al municipi d'Avinyonet de Puigventós, a l'Alt Empordà; Garriguella i Rabós – l'Albera, als municipis de Garriguella i Rabós, a l'Alt Empordà; Can Puig de Fitor - les Gavarres, al municipi de Forallac i Calonge, al Baix Empordà; Santa Caterina al MassÃÂs del MontgrÃÂ, al municipi de Torroella de MontgrÃÂ, al Baix Empordà; Can Morgat – Estany de Banyoles, als municipis de Banyoles i Porqueres, al Pla de l'Estany; la Zona humida de la Camparra, al municipi de Riudarenes, a la Selva; i la riera d'Amer, al municipi d'Amer, a la Selva.
Els oients i els ciutadans en general que s'han acostat a Can Morgat, a Banyoles i Porqueres, al Pla de l'Estany, han tingut també l'oportunitat de trobar-se i conversar amb Joan Barril, i els qui s'han acostat a Amer, a la Selva, han pogut fotografiar-se amb Gaspar Hernández, que, a més de plantar el seu arbre, han participat en el programa especial que Xavier Solàha posat en antena des de les nou del matàfins a les dues del migdia.
A tot Catalunya, personatges populars com la periodista Mònica Terribas o la consellera de JustÃÂcia, Montserrat Tura, que ha anat a plantar el seu arbre en bicicleta, s'han barrejat amb molts oients en la que ha estat una trobada festiva i molt familiar. Ha estat un matàd'anècdotes com la d'una escola de Mataró que ha anat a plantar el seu arbre a Tavertet (Osona) o les cues de més de 150 metres que s'han format a Olèrdola, a l'Alt Penedès, perquè la gent pogués plantar el seu arbre. Els oients que han anat a Alins, al Pallars Sobirà, han hagut de plantar els arbres sobre un terra nevat i fins i tot els qui han anat a Alinyà, a l'Alt Urgell, han pogut gaudir de la presència de parelles de trencalossos volant per sobre del territori.
La jornada ha estat eminentment festiva ja que en alguns llocs sÂÂ’ha aprofitat per muntar actes paral•lels com esmorzars o alguna botifarrada. La plantada ha servit també per unir persones i territori, i hi ha hagut l'anècdota d'una famÃÂlia de quatre generacions que ha anat a l'espai natural de Gallecs, al Vallès Oriental, a plantar unida el seu arbre.
Durant quatre hores s'han plantat 35.000 plançons d'espècies adaptades a cada territori que serviran per recuperar zones malmeses, on hi havia abocadors, hi ha perill d'erosió o per restaurar boscos de ribera. Un dels punts que han tingut en compte els experts de la Fundació és que totes les plantes són xeròfiles, és a dir, que tenen requeriments hÃÂdrics baixos. Per tant, a partir d'ara, les plantes es regaran en funció de les seves necessitats hÃÂdriques i de les circumstàncies meteorològiques i ambientals que hi hagi a cada lloc. A més, en compliment del decret de sequera del Departament de Medi Ambient aquest reg es faràamb aigua de capa freàtica, no potable, i mai amb aigua de boca, tal com estableix la normativa.
L'èxit de la plantada ha estat tan rotund que tant el director de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedas, com el president de la Fundació Territori i Paisatge de l'Obra Social de Caixa Catalunya, Jordi Sargatal, han expressat la voluntat de seguir col·laborant en accions d'aquest tipus.
L'objectiu era plantar 35.000 arbres per lluitar contra el canvi climàtic i aprofitar els aniversaris de Catalunya Ràdio i la Fundació Territori i Paisatge per sumar-se a la Campanya per als mil milions d'arbres del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient. Aquest programa té un termini de deu anys i es marca l'objectiu de plantar anualment mil milions d'exemplars dÂÂ’espècies adaptades al territori.