V edició de la Cuina de Festa Major de Llagostera

Publicat el 14 de maig de 2010 a les 14:53

L’Ajuntament de Llagostera i l’Associació de Restaurants de Llagostera, porten a terme les Jornades Gastronòmiques: Cuina de Festa Major. Aquestes jornades coincideixen amb la Festa Major de Llagostera que es porta a terme del 20 al 30 de maig de 2010.

La Cuina de Festa Major respon a la tradició de festa i de gastronomia que es respira en dates de Festa Major a qualsevol població catalana. Tenint en compte això, tant l’Associació de Restaurants com l’Ajuntament ha volgut fomentar aquest aire festiu i de tradició gastronòmica impulsant unes jornades gastronòmiques que aquest any arriben a la seva cinquena edició.

Les Jornades Gastronòmiques de Cuina de Festa Major, que presenten 7 dels restaurants de Llagostera, tenen un element en comú, la forma de cuinar, per això a tots aquests restaurants es podrà gaudir d’uns menús d’una cuina tradicional i festiva, una cuina molt comuna a la nostra zona. Per tant, cada restaurant presenta dins el menú de Cuina de Festa Major una proposta gastronòmica de la forma més tradicional, festiva i original possible, deixant entreveure sempre l’estil de cuina que cada restaurant té establert.

Els 7 restaurants que participen a les Jornades gastronòmiques són els restaurants que integren l’Associació de Restaurants de Llagostera: Can Cassoles, El Carril, Ca la Maria, Degollat, Mas Roure, Panedes i Ca l’Artau. Des de l’Ajuntament de Llagostera s’està treballant la vessant de difusió turística del municipi i la promoció dels seus elements i agents turístics a destacar. La Gastronomia, és per tant, un d’aquests elements a destacar, tenint en compte que Llagostera gaudeix d’una gran activitat gastronòmica i d’una tradició del bon menjar molt arrelada als seus habitants.

Per tal de promocionar la vessant gastronòmica del municipi, l’Ajuntament i l’Associació de Restaurants de Llagostera, porten a terme al llarg de tot l’any tres Jornades Gastronòmiques: Cuina d’entre mar i muntanya que se celebra als mesos de gener i febrer, Cuina de Festa Major dins les dates de la festa de Llagostera, i la Cuina del Bolet, dins la celebració de la Festa del Bolet però amb una durada de tot un mes, del 12 d’octubre al 12 de novembre.