Caldes de Montbui farà bullir l'olla el 16 i el 17 de març

Dimecres organitza el primer sopar de cuina romana i fins el 7 d'abril acull les Jornades gastronòmiques, amb la participació d'una dotzena de restaurants

Publicat el 10 de març de 2013 a les 00:01
L'olla gegant amb 1.600 litres de capacitat on es cuinarà. Foto: Aj. Caldes de Montbui

El proper cap de setmana, els dies 16 i 17 de març, el centre històric de Caldes de Montbui acollirà les parades i activitats del Mercat de l'Olla i la Caldera del municipi, una cita amb la gastronomia romana i l'aigua termal. El Mercat va néixer fa cinc anys sota el lema Fem bullir l'olla amb l'objectiu de singularitzar i posar en valor els productes de proximitat i de qualitat i els productes típics calderins. Tot plegat, segons destaca Isidre Pineda, regidor de Promoció turística i Termalisme, és "un homenatge a la gastronomia més propera i a l'esforç per la qualitat dels productors catalans".

Enguany, la fira ofereix més de 160 parades de productes gastronòmics i artesans, a més d'activitats i tallers familiars relacionats amb la temàtica de la fira, i de la ja tradicional trobada d’intercanvi de plaques de cava. D'altra banda, al Mercat s'hi afegeix una singularitat calderina: l'olla gegant amb 1.600 litres de capacitat on es cuinarà aigua termal amb herbes aromàtiques de l’època romana. Aquesta i altres olles més petites faran bullir diferents propostes culinàries amb aigua termal.

Jornades gastronòmiques i sopar romà
El Tastaolletes permetrà tastar diferents productes relacionats amb la vila, l'aigua termal o la cuina romana, a la plaça de la Font del Lleó i als restaurants de Caldes. Inclou el tast popular de la tradicional escudella de Castellterçol (convidat especial del Fem bullir l'olla). A més, coincidint amb l'arrencada del Mercat, una dotzena de restaurants calderins participen en les Jornades gastronòmiques de cuina romana, que s'allarguen fins el 7 d'abril i que permeten gaudir de la gastronomia de cullera més típica de la zona.

I com a novetat d'aquest any, el dimecres 13 de març a les nou del vespre a la Sala Noble de l'Espai Can Rius, per presentar el programa Fem bullir l'olla, es celebra un sopar de cuina romana, al preu de 25 euros. En l'elaboració del menú romà intervenen els restaurants El Remei, La Carbonera, Na Madrona, Robert de Nola, Rosset i Termes Victòria, a més de l'Espiga d'Or, que aporta el pa d'aigua termal La romana.

Isidre Pineda, regidor de Promoció turística, presentant el programa. Foto: Aj. Caldes de Montbui