Poc s'imaginava en Xus Notario, propietari de la cafeteria No Name Coffee Lab, que el seu nou establiment formaria part de les candidatures que opten als premis BCN Coffee Awards 2024. El passat mes de juny va obrir aquest local al carrer Verge de Núria de Granollers, i en aquests pocs mesos de vida ja ha aconseguit convertir-se en un dels 24 establiments que opten a premi en la categoria revelació de l'Estat. És a dir, la seva és una de les millors 24 cafeteries de tot Espanya que han obert en l'últim any.
Precisament, aquest cap de setmana, la Nau Bostik de Barcelona acollirà la tercera edició d'aquests BCN Coffe Awards, uns premis que van néixer l'any 2022 amb la intenció de fer valdre la cultura del cafè d'especialitat i tot el que l'envolta. D'una banda, oferint tallers, xerrades, exhibicions i masterclasses d'experts de renom internacional en aquest àmbit. De l'altra, premiant i reconeixent aquells establiments (ja siguin cafeteries, pastisseries, forns o restaurants) que sobresurtin especialment en l'art de fer bon cafè, però també que tinguin un bon servei, que siguin actius i proactius a les xarxes socials o que la seva carta compti amb opcions veganes, sense gluten o sense sucre, per posar-ne alguns exemples.
En Xus Notario, de Lliçà d'Amunt, explica a NacióGranollers que el seu objectiu és apropar el cafè d'especialitat a la gent local. "Que els amants del cafè no hagin d'anar a Barcelona", diu, ja que el bon cafè "és difícil de trobar". Al No Name Coffee Lab "se serveix un cafè superior a 80 punts, dins una escala de 100", afirma Notario. "Els grans de cafè es porten verds des de l'origen i es torren amb aire, sense afegir sucres ni additius", explica. Aquest procés es fa a Montcada i Reixac, i el cafè prové de països com Colòmbia, Tanzània, Perú, Mèxic o Kènia.
Al seu establiment, un cafè amb llet costa 2,50 euros, lluny de l'1,80 que pot valdre a qualsevol altre local. Un increment que s'explica, precisament, per la qualitat del producte, que es combina amb la llet fresca provinent de la granja de Can Bordoi, de Sant Antoni de Vilamajor. I qui ho certifica és el client Ferran Llamballas, que en declaracions a aquest mitjà explica que "es nota un sabor molt bo", mentre assaboreix el contingut de la tassa. La seva presència al local s'explica per una cerca que pocs minuts abans havia fet a Google per anar a una cafeteria: la nota del No Name Coffee Labés d'un 5 sobre 5.
"Qui ens visita canvia la seva visió del cafè", explica Notario, que aquest cap de setmana optarà a ser la millor cafeteria revelació de l'Estat als BCN Coffee Awards. Va ser, precisament, després de guanyar un Campionat de Catalunya d'AeroPress, un mètode especial de filtratge de cafè, on li van suggerir que es presentés a aquests premis. Dit i fet, aquest cap de setmana espera que el seu projecte aconsegueixi més ressò a Granollers i al Vallès Oriental.