De nou, la Fira del Tomàquet ha tornat a batre rècords. La 14a edició ha rebut més de 1.500 visitants al llarg dels dos matins de la Fira, aquest cap de setmana al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana, vinguts d'arreu de Catalunya.
Alhora, més de 500 persones han participat a les diferents activitats, com les visites a l'hort de l'Espelt, els tastos, els tallers, el show cooking i el maridatge de cerveses, formatges i tomàquets.
L'Ajuntament de Santa Eulàlia i el Consell Comarcal, organitzadors de la fira, i productors han considerat un èxit tant d'assistència com de vendes, ja que s'han venut més de 1.000kg de tomàquets. Les persones que han passat per la Fira han pogut comprar tomàquets de varietats recuperades, així com d'altres productes de proximitat.
Tot i que la pluja de diumenge va obligar a suspendre el concert que tancava la Fira, totes les activitats s'han pogut dur a terme amb normalitat i l'organització confirma que la Fira del Tomàquet s'ha consolidat al municipi i li auguren un bon futur.
El conseller comarcal de Turisme, Àlex Valiente, va explicar que, després de la Fira Lliga't a la Terra "ara comencem a recollir aquest producte, un producte de casa nostra". Valiente va considerar "important que els visitants coneguin els productors", "en un estiu en què la collita de tomàquets és molt bona", encara que els tomàquets estiguin sortint una mica més tard del previst.
El regidor de Fires i Sector Primari de Santa Eulàlia, Manel Imedio, va destacar que "s'ha reafirmat tot allò que es fa i que surt molt bé", tant les visites com els tallers, els tastos o el showcooking. Per ampliar la difusió de la Fira, enguany s'ha afegit al canal d'Instagram @firadeltomaquet, llançat l'any passat, la pàgina web firadeltomaquet.cat “com a punt d'informació de la fira i de les varietats locals de tomàquet”.
La Fira del Tomàquet s'organitza amb la col·laboració de Llavors Orientals, Ronçana Comerç Actiu, El Molí d'en Vendrell, Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental i la Mancomunitat de la Vall del Tenes, amb el suport de Diputació de Barcelona, Xarxa de Productes de la Terra i Turisme Vallès.