Arriba l'edició més europea de la Copa Catalana Internacional de BTT

La cursa del Club Ciclista Corró d’Amunt coincideix amb les Franqueses, Vila Europea de l’Esport 2024

Presentació de la prova, a les Franqueses
Presentació de la prova, a les Franqueses | Ajuntament de les Franqueses
Nació
21 de març del 2024
Actualitzat a les 16:55h
El Club Ciclista Corró d’Amunt ha presentat la nova edició, i ja en van 22, de la Copa Catalana Internacional de BTT Biking Point Corró d’Amunt Les Franqueses, Vila Europea de l’Esport 2024. Una prova internacional en la categoria C2 que reparteix punts UCI entre tots els i les participants. Una condició que, juntament amb el fet de trobar-nos en any olímpic, portarà a les Franqueses a un gran nombre de corredors internacionals.

El president del Club Ciclista Corró d’Amunt, Josep Mauri, ha explicat que la cursa ha canviat el sentit del circuit per adaptar-se a les obres de la carretera BV5151. “Les sortides seran completament diferents i el circuit anirà en sentit contrari (…) Ens ha portat molta feina, però crec que hem aconseguit un circuit molt maco“.

Uns canvis que no desagraden als corredors locals, del Club Ciclista Corró d’Amunt, presents a la roda de premsa d’aquest dimarts. Mireia Padrós ha explicat que “és un circuit que m’agrada molt. Està a prop de casa i sempre que he pogut he vingut a competir. Aquest any serà diferent i crec que més dur que altres anys, però segur que serà molt divertit“.

També Yandri Sainz considera que serà una experiència diferent de la d’altres anys, però que la dificultat d’aquesta cursa rau en el nivell dels corredors. “És una cursa que cada any intentem fer, més que res perquè la considerem la cursa de casa. S’ha de tenir un bon nivell perquè venen corredors de tot arreu i ho posen molt difícil“.

La Copa Catalana Internacional de Corró d’Amunt és una de les proves fundadores de la competició que s’ha mantingut al calendari des de l’any 2002. Des de fa anys és Memorial Toni Costa i, a més, aquesta 22a edició s’emmarca dins dels actes esportius de Les Franqueses, Vila Europea de l’Esport 2024, demostrant la potència esportiva del municipi, com ha remarcat el delegat de Barcelona de la Federació Catalana de Ciclisme, Ricardo Villar.

També el regidor d’esports, Carlos Munzón, ha posat en relleu la força de les entitats i el seu treball per organitzar esdeveniments esportius com la Copa Catalana, ja que “estem davant d’un esdeveniment esportiu internacional que ajuda a posar en valor la importància de l’esport al nostre municipi. Aquesta prova va ser un dels arguments que es van utilitzar per optar a la distinció de Vila Europea de l’Esport2024. Gràcies a aquest tipus d’esdeveniments aquest any som Vila Europea de l’Esport“.

L’acte l’ha tancat l’alcalde de les Franqueses del Vallès, Juan Antonio Corchado, que ha agraït la col·laboració d’administracions, empreses i iniciatives privades així com de tots els veïns de Corró d’Amunt i que ha volgut agrair especialment la feina de tots els voluntaris i la gent del Club Ciclista Corró d’Amunt. “Vull agrair al Club Ciclista Corró d’Amunt i en especial a tots els voluntaris per tota la feina incansable que feu. Això no té preu i sense tots vosaltres no es podria fer absolutament res. Aquest és un club consolidat que fa una gran feina i en això els voluntaris són essencials“.

La 22a edició de la Copa Catalana Internacional de BTT Biking Point Corró d’Amunt Gran Premi les Franqueses, Vila Europea de l’Esport 2024, tindrà lloc el diumenge 24 de març, a partir de les 8 del matí, a la zona esportiva municipal de Corró d’Amunt.