Les Franqueses comença a recollir caques de gos per trobar els infractors

L'Ajuntament ja té un cens genètic de més de 1.100 gossos, de manera que amb l'ADN pot identificar-ne els propietaris

La Policia Local i un encarregat de l'empresa d'identificació genètica
La Policia Local i un encarregat de l'empresa d'identificació genètica | Cedida
Nació
16 de novembre del 2023
Actualitzat a les 11:23h
L'Ajuntament de les Franqueses ja ha començat a recollir excrements de gossos per sancionar els seus propietaris. Aquest matí, dos agents de la policia local i un responsable de l'empresa encarregada de la recollida de mostres d'excrements de gossos han començat una ruta per Bellavista. Un itinerari a la recerca de femtes que els propietaris dels animals han deixat al carrer.

Quan es troba una femta s'aixeca una acta amb tota la informació, es recull una mostra i després es portarà al laboratori. L'Ajuntament ja ha aconseguit un cens genètic de més de 1.100 gossos del municipi, un cens que servirà per poder localitzar l'infractor.

Si es pot determinar l'autoria de l'excrement, s'aplica una sanció greu que pot anar dels 300 als 900 euros. En el cas de no haver censat genèticament l'animal, la infracció serà lleu, d'entre 100 i 300 euros, sempre que es persisteixi en l'incompliment de no censar el gos.

Encara que l'animal no estigui el cens, l'Ajuntament registrarà l'excrement, que mantindrà durant dos anys i que fins a cinc anys podrà servir per aplicar sancions a posteriori. La intenció és que les recollides es facin entre dues i quatre vegades al mes, sobretot a Bellavista i a Corró d'Avall, que és on hi ha més queixes dels veïns. Tot i això, també es podrà fer als altres nuclis que hi ha a les Franqueses.