El TSJC amnistia els tres independentistes de Granollers condemnats per atemptat a l'autoritat

L’Audiència de Barcelona els va condemnar per tirar pedres contra almenys una furgoneta dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra

Aldarulls i barricades de foc a l'entorn del recinte del Camp Nou, el 18 de desembre del 2019
Aldarulls i barricades de foc a l'entorn del recinte del Camp Nou, el 18 de desembre del 2019 | Àlex Recolons
Redacció
25 de juny del 2024
Actualitzat a les 17:03h

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha amnistiat 12 independentistes condemnats per aldarulls en quatre protestes a Barcelona entre el 2018 i el 2020, entre ells els anomenats "Tres de Granollers". Es tracta de quatre dels casos que la sala d’apel·lacions de l’alt tribunal tenia sobre la taula pendents de recursos contra les condemnes imposades per l’Audiència de Barcelona i sobre els quals s’havia demanat l’amnistia per part de les defenses. A tots se’ls absol de les responsabilitats penals i de les econòmiques que no siguin les indemnitzacions a policies lesionats, que queden fora de la llei d’amnistia.

Els "Tres de Granollers" havien estat condemnats a tres anys i tres anys i mig de presó per aldarulls prop de la plaça Catalunya l’1-O del 2020. L’Audiència de Barcelona els va condemnar per tirar pedres contra almenys una furgoneta dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra durant els aldarulls d’una manifestació pel centre de Barcelona, en concret a la confluència dels carrers Balmes i Pelai. Quan van ser arrestats van oposar resistència i van colpejar alguns agents. Tots tres queden exempts de responsabilitats penals, però no de les indemnitzacions als agents lesionats.