Un treball que inclou la instal·lació de mobiliari urbà, una font, jocs infantils i una xarxa de reg automatitzada, a més de l'arranjament de voreres de l'entorn, el condicionament del sistema de recollida d'aigües i la incorporació d'enllumenat.
El projecte té dos àmbits diferenciats. El més proper al carrer tindrà paviment de panot i cautxú per a la zona de jocs infantils. La nova zona enjardinada ocuparà un espai situat entre un bloc d''habitatges i el torrent, al límit entre els termes municipals de Granollers i de Canovelles. Tot plegat, a partir de l'eixamplament de la vorera dreta del carrer del Mas Carrancà, per crear el nou espai públic. La plantació prevista és la combinació d'algun arbre singular a la zona de jocs i d'arbres adequats per a la via pública, a la vorera, juntament amb plantes amb flors i d'altres per a cuinar i condimentar, al nou jardí.
El pressupost d'aquest projecte és de 212.421,52 euros i el termini d'execució previst, quatre mesos.
A partir d'ara, se sotmetrà a informació pública durant trenta dies perquè s'hi puguin presentar possibles reclamacions i al·legacions. Si, durant aquest termini, no se'n presenten, aquest projecte, ara aprovat de manera inicial, quedarà aprovat de manera definitiva.
"Fem un jardí", camí de tres
Aquesta és la tercera escola de Granollers que participa en el programa municipal "Fem un jardí", iniciat l'any 2003. Fins ara, ho havien fet un centenar d'escolars de primària dels CEIP Granullarius i Mestres Montaña, una cinquantena de cada centre. Aquests alumnes van participar en la creació de dos espais públics de Granollers, una superfície enjardinada de més de 5.300 m2 en total, al costat d'ambdós col·legis: els actuals parc de les Cinc (prop de 1.000 m2 a tocar del CEIP Granullarius) i parc de la Mediterrània (més de 4.300 m2 al costat del CEIP Mestres Montaña). Per tant, amb el nou espai públic ideat amb alumnes del CEIP Pau Vila se superaran els 6.500 m2 de superfície adequats atenent les inquietuds i els desitjos d'escolars de Granollers.
Es tracta d'un treball participat, a tres bandes, alumnes, professors i Ajuntament. Els escolars participen en el disseny, el seguiment, l'execució i la denominació de l'espai més proper a la seva escola, en contacte directe amb tècnics municipals. Una activitat que els permet conèixer el funcionament de l'Administració, els apropa al seu entorn i al seu barri i incideix en la formació de ciutadans responsables, que estimen els espais públics i contribueixen a tenir-ne cura.
La iniciativa va ser premiada, l'any 2005, en el III Certámen de Derechos de la Infancia y Política Local, en la categoria de Derecho de la Infancia a la Participación. "Fem un jardí" va aconseguir així el reconeixement estatal en la convocatòria del comitè espanyol d'UNICEF, el Ministeri de Treball i Assumptes Socials, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, la Red Local a Favor de los Derechos de la Infancia y la Adolescencia i Ciudades Amigas.