Amanida de cigrons amb tàrtar de verdures

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 17 de maig de 2013 a les 20:20


Ingredients per a 2 persones:
200 grams de cigrons cuits
2 ous durs
2 llaunes de tonyina de 80 grams
1 tomàquet d'amanir petit
½ ceba tendra
1 cullerada sopera de maionesa
1 pastanaga 
4 o 5 fulles d'enciam
Oli d'oliva verge extra i sal

Per decorar:
1 cogombret en vinagre 
2 anxoves
3 o 4 olives de Kalamata 

Elaboració:
Trinxeu la ceba, el tomàquet i la pastanaga ben petits, com per fer una salsa tàrtara. Poseu-ho tot junt en un bol i amaniu-ho amb oli i sal. En un altre bol poseu els cigrons, juntament amb un ou dur trinxat i una de les llaunes de tonyina escorreguda d'oli. Barregeu-ho tot i reserveu. Agafeu l'altra llauna de tonyina, escorreu-ne l’oli i barregeu-la amb el rovell de l’altre ou dur. Remeneu-ho tot amb una cullerada de maionesa fins aconseguir una pasta. Reserveu-ho.

Per muntar el plat us caldrà un cèrcol d'emplatar. L'heu de posar sobre el plat i anar fent capes amb l’amanida. Primer, poseu la barreja de cigrons amb ou i tonyina, premeu-ho bé i continueu, posant-hi damunt el tàrtar de verdures. Premeu-lo també i poseu un altra capa de cigrons i un altra de verdures. La última capa que hi heu de posar és el preparat de tonyina, maionesa i ou. Decorare-ho amb la clara que havia quedat sense fer servir ratllada per sobre i un escuradents amb una anxova enfilada, juntament amb el cogombret tallat en rodelles. Traieu amb molt de compte el cèrcol d'emplatar i decoreu els voltants del plat amb l'enciam tallat en juliana i les olives.

Aquesta i més receptes, a la Cuina Irreductible