Àmbar de vermut

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 26 de febrer de 2016 a les 23:55
Actualitzat el 26 de febrer de 2016 a les 23:57

Foto: Manel Baxerias

 
Ingredients:
 
120 ml de vermut negre Espinaler
2 fulls de gelatina
Un pot petit d’olives farcides Espinaler
Salsa Espinaler
Pell ratllada de taronja

Preparació:
 
Poseu els fulls de gelatina en remull, coberts d’aigua freda, durant ¼ d’hora.

Poseu la meitat del vermut en un bol. escalfeu-lo una mica al microones.

Afegiu-hi els fulls de gelatina remullats ben escorreguts de l’aigua, remeneu-ho bé fins que els fulls de gelatina es desfacin, incorporeu-hi la resta del vermut i torneu a remenar.

Nosaltres ho hem fet en una ouera d’ous de guatlla, també es pot fer amb un motlle de silicona o en glaçoneres, però la ouera va be per tal que la oliva s’aguanti dreta. Poseu una oliva a cadascun dels forats i ompliu-la amb la barreja del vermut amb la gelatina i deixeu-ho quallar a la nevera.

La resta de barreja agafeu un motlle rectangular i aboqueu-hi una capa fina de vermut, ratlleu per sobre la pell de taronja repartint-la per tot el motlle i acabeu de posar-hi la resta del vermut, igual que les olives, poseu el motlle a la nevera fins que qualli del tot.

Per servi-ho, amb l’ajut d’una cullereta podrem treure les olives farcides de vermut del motlle i posar-les en una copa o safata.

Pel que fa al preparat del motlle el tallarem en daus i el podem servir amb unes anxoves que prèviament haurem amanit amb oli d’oliva extra verge i salsa Espinaler, en aquest cas podreu notar el toc que dona la pell de la taronja juntament amb l’àmbar de vermut i el contrast que ens ofereix enfront de el salat de l’anxova.