Ingredients per a 2 persones:
200 grams d’arròs bomba
1 ceba
2 tomàquets madurs
150 grams de bacallà dessalat i remullat
100 grams de morro de bacallà sec
¼ de pebrot vermell
Un grapat de pèsols
2 gra d’all
Julivert
Oli d’oliva
Uns brins de safra
Sal
Aigua / brou de verdures
Preparació:
Escalfem l’oli a la cassola i li posem la ceba tallada a brunoise amb una mica de sal. Quan la ceba comenci a transparentar incorporem l’all tallat ben petit i el deixem coure un minut i tot seguit afegim el pebrot tallat també ben petit.
Mentre el sofregit es cou, agafarem el bacallà sec i el posarem a escalivar directament al foc (amb flama). En el cas de no tenir foc el podem posar a coure a una paella amb una gota d’oli deixant-lo que es socarrimi per tots els costats. Un cop escalivat, a raig d’aixeta li esbandirem la sal recremada que li queda a sobre i l’esqueixem com per fer un empedrat, juntament amb el altre tros ja dessalat i remullat, els barregem i incorporem al sofregit. Li donem un parell de voltes i hi afegirem el tomàquet, recordant no tirar-hi sal, doncs el bacallà al ser sec ja en porta.
Posem a escalfar l’aigua o be el brou de verdures.
Quan comenci a bulli el brou, incorporem al sofregit el brins de safra torrant-lo una mica, desprès li aboquem l’arròs, el nacarem (sofregirem) una mica i tot seguit hi incorporem el brou i els pèsols. Farem una picada d’all i julivert i la tirarem per sobre. La cocció del arròs la farem com la de una paella 10 minuts a foc fort i la resta de minuts tot dependrà de la marca del arròs uns 7 minuts a foc baix i uns altres 5-7 de repòs tapat. I ja podeu servir.
Arròs a la cassola amb bacallà socarrat
Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

ARA A PORTADA
Publicat el 30 de març de 2018 a les 22:11
Actualitzat el 30 de març de 2018 a les 22:15
Et pot interessar
-
Societat Barnusell: «Ampliar el parc d’habitatge de lloguer assequible a Granollers és una prioritat»
-
Societat L’abril de 2025 tanca amb una intensa davallada de l’atur al Vallès Oriental
-
Societat Granollers rep el reconeixement com a Ciutat de la Ciència i la Innovació
-
Societat L'Hospital de Granollers s'ampliarà amb deu quiròfans nous
-
Societat Bigues i Riells del Fai es prepara per a la campanya de prevenció d'incendis
-
Societat Quatre llocs curiosos del Vallès Oriental que has de visitar