Arròs a la cassola amb bacallà socarrat

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 30 de març de 2018 a les 22:11
Actualitzat el 30 de març de 2018 a les 22:15
Ingredients per a 2 persones:
 
200 grams d’arròs bomba
1 ceba
2 tomàquets madurs
150 grams de bacallà dessalat i remullat
100 grams de morro de bacallà sec
¼ de  pebrot vermell
Un grapat de pèsols
2 gra d’all
Julivert
Oli d’oliva
Uns brins de safra
Sal
Aigua / brou de verdures
 
Preparació:
 
Escalfem l’oli a la cassola i li posem la ceba tallada a brunoise amb una mica de sal. Quan la ceba comenci a transparentar incorporem l’all tallat ben petit i el deixem coure un minut i tot seguit afegim el pebrot tallat també ben petit.

Mentre el sofregit es cou, agafarem el bacallà sec i el posarem a escalivar directament al foc (amb flama). En el cas de no tenir foc el podem posar a coure a una paella amb una gota d’oli deixant-lo que es socarrimi per tots els costats. Un cop escalivat, a raig d’aixeta li esbandirem la sal recremada que li queda a sobre i l’esqueixem com per fer un empedrat, juntament amb el altre tros ja dessalat i remullat, els barregem i incorporem al sofregit. Li donem un parell de voltes  i hi afegirem el tomàquet, recordant no tirar-hi sal, doncs el bacallà al ser sec ja en porta.
 
Posem a escalfar l’aigua o be el brou de verdures.
 
Quan comenci a  bulli el brou, incorporem al sofregit el brins de safra torrant-lo una mica, desprès li aboquem l’arròs, el nacarem (sofregirem) una mica i tot seguit hi incorporem el brou i els pèsols. Farem una picada d’all i julivert i la tirarem per sobre. La cocció del arròs la farem com la de una paella 10 minuts a foc fort i la resta de minuts tot dependrà de la marca del arròs uns 7 minuts a foc baix i uns altres 5-7 de repòs tapat. I ja podeu servir.