Arròs de conill

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 27 de maig de 2016 a les 18:13
Actualitzat el 27 de maig de 2016 a les 18:18
Aquesta setmana farem un arròs de conill. Un plat molt de diumenge i molt de casa nostra.
 
Sense voler entrar en discussions, a casa diem arròs al que es fa en cassola, que dóna més importància al sofregit que al caldo i que tendeix a ser més aviat sec que caldós.
 
Arròs de conill
 
Ingredients per a 2 persones:
 
200 grams d’arròs
250 grams de conill
1 ceba petita
2 tomàquets madurs
100 grams de flors de coliflor
1 gra all
15 grams d’ametlles torrades
Uns brins de safrà
Brou de carn, una mica més del doble que d’arròs
Oli d’oliva
Sal i pebre negre acabat de moldre
 
 
Preparació:
 
En una cassola de fang amb oli posem el conill salpebrat a enrossir a foc alt, un cop ros el retirem del foc i reservem, aprofitem l’oli per sofregir la ceba tallada en brunoise  i després les flors de coliflor.

Un cop la ceba sigui casi cuita hi afegim de nou el conill remenant sense parar durant de cinc a deu minuts, moment en què afegirem el brou i ho deixarem al foc fins que arrenqui be el bull. Mentre esperem que això passi aprofitarem per a preparar la picada al morter -on si no?- amb el gra d’all, el safrà i les ametlles. Quan tot sigui una polpa ho deixatarem amb una mica de brou de la cocció.

Quan el caldo de la cassola arrenqui el bull hi posem l’arròs, salpebrem i deixem coure uns deu minuts a foc fort. Passats els deu minuts hi afegirem la picada, tot remenant per assegurar-nos que la diluïm dins l’arròs i amb el suc de la cocció.

Un cop ben remenat posarem la cassola al forn, preescalfat a 170º, cinc minuts després dels que la retirarem del forn. Deixarem reposar un parell o tres de minuts i ja podrem portar a taula el nostre arròs de conill.