La creació de la ruta turística que uneix les zones naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i l'Obac, el Montcau i la muntanya de Montserrat avança. Una vegada definit l'itinerari de la ruta, els seus trams i els productes turístics complementaris de cap de setmana, en aquests moments s'està treballant per aconseguir la implicació de diferents entitats i empreses privades.
La creació de la ruta és una iniciativa del Consorci de Turisme del Vallès Oriental, el Consorci de Turisme del Vallès Occidental, el Consorci per la promoció turística de les Valls del Montcau, el Consorci de Formació i Iniciatives Bages Sud i el Patronat de la Muntanya de Montserrat. El passat mes de juny aquestes institucions van formalitzar el seu compromís en la signatura d'un conveni per tirar endavant la proposta.
Dimecres, representants de les institucions que participen al projecte, van participar en una reunió amb diferents empresaris del sector. Una de les línies de treball apuntades va ser la creació d'un consell regulador de la ruta per tal de dinamitzar-la, mantenir els trams i proposar activitats. Aquest consell regulador estarà format per les administracions públiques i per entitats privades.
La voluntat de les institucions és aconseguir la implicació del sector privat, en l'àmbit de la restauració i de l'allotjament, per tal de fer-los extensiu el producte turístic. De fet, al llarg de la ruta, que passa per 28 municipis, s'hi poden trobar serveis bàsics pel turista com són restaurants o cases de turisme rural. El que es vol és que aquests establiments es facin seva la ruta i que hi participin activament.
La ruta turística
Les zones naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i l'Obac, el Montcau i la muntanya de Montserrat quedaran unides per un itinerari turístic de senderisme que connectarà tres comarques i que passarà per 28 municipis. La ruta permetrà el contacte directe i respectuós amb la natura, el descobriment del patrimoni local i l'entorn natural i la pràctica d'esports a l'aire lliure, al mateix temps que contribuirà a promocionar els territoris implicats i donarà un impuls als establiments turístics i comercials de la zona.
La proposta dissenyada preveu dos tipus de ruta: un itinerari principal dividit en sis trams i 9 propostes de senderisme pels diferents punts on passa l'itinerari principal.
En el primer cas, l'itinerari principal que uneix el Montseny, Sant Llorenç del Munt i l'Obac, i Montserrat compta amb sis trams que suposen una ruta de 102 quilòmetres, que es pot fer aproximadament en 32 hores de camí.
El primer tram va des del Montseny fins a Tagamanent. La segona etapa és des de Tagamament fins Sant Feliu de Codines. El tercer tram connecta Sant Feliu de Codines amb Sant Llorenç Savall. El quart tram fa la ruta Sant Llorenç Savall, la Mola, el Montcau i Mura, passant per paratges com el Marquet de les Roques, el Coll de Llor, el Coll d'Eres o el Turó dels Ducs. Es tracta d'un recorregut de 22 quilòmetres. El cinquè tram uneix Mura, Rellinars i Monistrol de Montserrat en una ruta de 20 quilòmetres. El darrer tram va des de Monistrol de Montserrat fins al Monestir de Montserrat en un recorregut d'uns 4 quilòmetres.
A banda d'aquest itinerari principal, també s'han dissenyat nou productes senderistes per fer en caps de setmana: Trekking pel Montseny, Els sots ferestecs, De Caldes de Motbui a Castellterçol, La volta vallesana, De Matadepera als Sant Llorenços, Pel Bages Sud, De Rellinars a Mura, Pels camins de l'Obac a Montserrat i Exploració de Montserrat.
Avança la ruta turística que uneix el Montseny, Sant Llorenç del Munt, el Montcau i Montserrat

Ara a portada
Publicat el 09 d’octubre de 2006 a les 12:17
Et pot interessar
-
Societat L'Hospital de Granollers s'ampliarà amb deu quiròfans nous
-
Societat Bigues i Riells del Fai es prepara per a la campanya de prevenció d'incendis
-
Societat Quatre llocs curiosos del Vallès Oriental que has de visitar
-
Societat Comença l’última fase de les obres de l’avinguda Sant Esteve de Granollers