Ingredients (per a 2 persones):
1 llamàntol (nosaltres l’hem posat d'uns 650 grams)
1 ceba tendra
½ pebrot vermell
½ pebrot verd
1 cullerada sopera de pebre vermell de la Vera
2 tomàquets sense llavors
2 grans d'all
Oli d’oliva extra verge
10 grams d'ametlles torrades
2 llesques de pa
½ de fumet de peix
Pell de taronja seca
Flor de camamilla
1 presa petita de xocolata negre 70%
Preparació
Tallem el llamàntol, separant el cos del cap, traiem l'intestí i tallem el cos en medallons seguint els mateixos límits de la closca.
Daurem en una cassola el cap partit pel mig a lo llarg i el cos en medallons. Un cop daurat, retirem d’oli i reservem per acabar-ho de coure al final.
En l'oli del sofregir fregim el pa tallat a daus i l'all, un cop daurat ho retirem i posem al morter.
Al mateix oli sofregim a la cassola el pebrot vermell i el verd tallats en brunoise i la ceba també tallada ben petita. Quan la ceba agafi un color daurat posem el pebre vermell i tot seguit el tomàquet ratllat. Sofregim tot durant uns minuts ho mullem amb el fumet.
Tornem el cap del llamàntol a la cassola amb el fumet i el deixem cuinant a foc lent uns 10 minuts màxim. Quan falti un minut, hi afegim la pell de taronja sense la part blanca.
Per la picada, posem al morter on hi ha el pa i l’all, l'ametlla i la xocolata, ho piquem fins ha fer una la pasta i abans de posar-la a la cassola la deixatem (diluïm) amb una mica d'aigua o fumet.
Incorporem la picada a la caldereta en l'últim minut de cocció, afegim també un toc de flor de camamilla, amb la resta dels medallons. Deixem cuinar durant un últim minut el llamàntol. Retirem del foc i enplatem directament de la cassola, acompanyant-lo de unes llesquetes molt fines de pa torrat.
Caldereta de llamàntol a la menorquina
Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Ara a portada
Publicat el 24 de maig de 2018 a les 19:38
Actualitzat el 24 de maig de 2018 a les 19:40
Et pot interessar
-
Societat Quatre llocs curiosos del Vallès Oriental que has de visitar
-
Societat Comença l’última fase de les obres de l’avinguda Sant Esteve de Granollers
-
Societat La Fira Guia’t del Vallès Oriental estrena emplaçament amb rècord d’assistència
-
Societat Les obres de l'R3 es tornen a enrederir per coincidir amb les de l'R4 a Montcada