L'estudi documental i històric serà encarregat a l'historiador David Gesalí, especialitzat en aquesta temàtica, i els treballs estaran coordinats i gestionats pel Patronat del Museu Arxiu Tomàs Balvey.
L'aeròdrom de Cardedeu és una instal·lació d'interès i representa un valuós patrimoni i testimoni de la història més recent de la comarca i del país. El camp d'aviació o aeròdrom de Cardedeu ocupa terrenys dels municipis de Sant Antoni de Vilamajor i Cardedeu avui convertits en terrenys de cultiu. De l'antic aeròdrom es conserven les pistes ara cultivades, les masies que feien funcions de caserna i que encara existeixen avui, així com un mínim de quatre refugis elementals amb capacitat per a 15 persones.
L'aeròdrom de Cardedeu-Vilamajor era un camp d'aviació militar que actuava com a base permanent d'una unitat aèria republicana. A criteri de diferents especialistes representa un d'aquelles rares ocasions en que pràcticament tots els elements del que fou el conjunt d'instal·lacions romanen quasi en un estat verge. Consta, segons s'ha documentat fins la data, de:
▪ el camp o pista d'aterratges
▪ un refugi d'Estat Major, amb capacitat per a 200 persones
▪ caseta d'operacions, ara perduda
▪ 2 refugis visibles
▪ 1 refugi colgat i recuperable
▪ 1 masia utilitzada com a estat major (Can Gel)
▪ 1 masia utilitzada com allotjament de la tropa
Aquesta iniciativa de recuperació de l'aeròdrom es dóna en el marc general d'estudis i processos de recuperació de la memòria històrica i en concret dels fets i espais testimonials de la Guerra Civil.