
Ingredients per a 4 racions:
300 grams de coliflor
1 ceba gran
½ l. De caldo de verdures o brou de pollastre
60 grams de formatge manxego semi curat
30 grams de formatge Parmesà ratllat per a les llesquetes
3 o 4 llesquetes de pa amb formatge per comensal
Oli d’oliva extra verge
Sal
Elaboració:
Piquem la ceba, i la ofeguem en una olla amb l’oli fins que estigui transparent, tot seguit afegim la coliflor, prèviament cuita al vapor, ho ofeguem tot una mica i afegim el caldo. Deixem coure a foc mig uns cinc minuts mentre els sabors s’integren.
Un cop cuit procedim a triturar amb la batedora fins aconseguir una textura fina, afegim llavors el formatge tallat a daus i el deixem coure uns minuts més a foc suau fins que es fongui movent-lo de tant en tant, per tal de homogeneïtzar la crema al temps que assegurar que el formatge fon per complert, aprofitem el moment per rectificar si cal el punt de sal.
Mentre, preparem unes torradetes molt fines a les que posarem formatge ratllat per damunt i que posarem al grill fins que el formatge fongui sobre el pa deixant una capa fina.
Al moment de servir decorarem el plat amb les torradetes i un fil d’oli sobre la crema.