Dues fleques de Granollers i Santa Agnès, escollides com les que fan la millor coca de Sant Joan

La Fleca Rovira i El Racó, premiades per la seva coca de llardons i per la de fruita i pinyons

El Racó, de Granollers, ha estat guardonat per la seva coca de llardons.
El Racó, de Granollers, ha estat guardonat per la seva coca de llardons. | Sr y Sra Cake
Nació
30 de maig del 2023
Actualitzat el 20 de juny a les 9:35h
Dues fleques del Vallès Oriental, El Racó de Granollers i la Fleca Rovira, de Santa Agnès però també a Cardedeu, han estat proclamades com les que fan dues varietats de la millor Coca de Sant Joan. Han estat guardonades en la cinquena edició dels premis que organitza l’agència de comunicació gastronòmica Sr y Sra Cake i que han entregat a Barcelona aquest dimarts.
 
Segons l’organització, es tracta de l’edició que ha tingut més participació, amb 250 coques.
 
Pel que fa a El Racó, se’ls premia per la seva coca de llardons: "Han presentat una coca lleugera, cruixent amb una sublim pasta de full i equitativa amb la seva disposició de pinyons, llardons i sucre", justifica l’organització.
 

El Racó, de Granollers, ha estat guardonat per la seva coca de llardons. Foto: Sr y Sra Cake


 
D’altra banda, la Fleca Rovira -que també està a Cardedeu- ha estat premiada en la categoria de coca tradicional de fruites confitades i pinyons: "Una elaboració que sens dubte reflecteix tota la feina feta des de fa més de 60 anys, donant com a resultat un brioix de qualitat i elaborat amb productes ecològics i de proximitat", justifica l’agència.
 

La Fleca Rovira ha estat premiada en la categoria de coca tradicional de fruites confitades i pinyons. Foto: Sr y Sra Cake


 
El jurat dels premis estava format per fins a 20 noms de professionals del sector, com  Sergi Vela, Marta San José, Óscar Teixidó, Ester Roelas, Enric Badia, Jesús Fuentes, Gemma Clofent, MªCruz Barón i Marcos Díaz, entre d’altres.
 
Pel que fa a la resta de categories, la Fleca Santacreu de Viladecans s’ha emportat la categoria de millor coca de crema i pinyons, mentre que Montserrat Forners ha rebut la distinció per la seva coca creativa. Finalment, La Pastisseria de Barcelona ha estat la guanyadora de la categoria de coca de xocolata.