En els dos anys de funcionament, el GIRO ha participat en nombrosos projectes de recerca i desenvolupament dins i fora de l'estat i ha col·laborat, i col·labora, amb diverses entitats, públiques i privades.
Entre els projectes més importants, el GIRO lidera una de les línies de treball d'un projecte de la Unió EUropea sobre recuperació de nitrogen de residus orgànics, i participa en un projecte singular i estratègic que aglutina 27 empreses i centres de recerca a Espanya, PROBIOGAS, finançat pel Ministeri d'Educació i Ciència. El GIRO també treballa en un projecte de l'IRTA amb la Universitat de Dinamarca i l'Acadèmia de Ciències de Rússia.
El GIRO també ha signat convenis de col·laboració, assessorament o desenvolupament tecnològic amb empreses i entitats públiques, com l'IDAE del Ministeri d'Indústria, l'ICAEN de la Generalitat de Catalunya, l'Agència de Residus de Catalunya i, a nivell internacional, amb l'Associació Ciudades Saludables del Perú.
Aquests projectes i convenis de col·laboració són un exemple de la feina que està fent el GIRO, però també de que el centre està fent present el nom de Mollet del Vallès per ciutats i fòrums a nivell mundial. Actualment, el Centre Tecnològic GIRO enceta el tercer any de funcionament amb l'objectiu de consolidar-se i millorar la seva competitivitat com a centre de recerca, desenvolupament i de transferència de tecnologia.