"El secret és la pràctica", diu la 'Sete' mentra gira una truita de patates de 130 ous com si fos un full de paper. És ja la quarta o la cinquena que fa des que ha començat a treballar, a les 4 del matí. Aquest plat, la truita de patates, és l'estrella de Ca la Sete, un restaurant del poligon Congost, de Granollers, que s'ha fet un nom gràcies al boca orella. I per fer racions destacades, però també per la seva qualitat.
La propietària explica a Nació que tot plegat va començar fa deu anys, però d'una forma gairebé instintiva: "Les truites ens funcionaven bé, i les paelles es van anar fent grans", recorda. I fins avui. Diu que no té cap secret, però sí que és imprescindible comptar amb bons ingredients: "Calen patates i ous de primera qualitat", recomana. I la ceba? "Jo normalment les faig amb ceba, però molta gent me els demana sense. I els hi dic que la tastin, que li dona un gustet diferent", defensa. També és important un bon control del foc i garantir una cocció contundent, però sense passar-se.
A més de la truita únicament de patates, a Ca la Sete les fan de molts altres tipus: amb pernil dolç, bacon i formatge o -atenció- bacallà, allioli i codony. I també fan entrepans XXL, tapes, plats i menús.
Tot plegat ho tasten els centenars de persones que passen pel restaurant situat a l’avinguda Sant Julià. La majoria, treballadors de la zona i de la resta de la ciutat, però també de la comarca i del territori. I quan hi ha activitat al Circuit de Barcelona-Catalunya, Ca la Sete és parada obligatòria entre públic i equips.
En Jonathan i l'Ascensión són dos treballadors de la zona: "Estan boníssimes. A més, sempre varien i pots escollir altres opcions per canviar", diuen. El mateix pensa en Gerard: "Són enormes. Les he vist a la barra i he pensat que els havia de tastar sí o sí. I la veritat és que estan molt boens", diu mentre es cruspeix l'últim tros.
El restaurant no és l’únic lloc on es poden tastar les grans truites de Ca la Sete. També cuinen per encàrrec.
El restaurant de Granollers on fan truites de patates amb fins a 130 ous
Ca la Sete, un restaurant del Poligon Congost, s'ha fet conegut per fer truites de mida superlativa
ARA A PORTADA
Publicat el 04 d’agost de 2023 a les 17:25
Actualitzat el 04 d’agost de 2023 a les 20:33
Et pot interessar
-
Societat Pedregada a l'AP-7: es generen cues importants i Trànsit demana precaució
-
Societat La Festa Major de Blancs i Blaus 2025 de Granollers arriba amb un programa de més de 250 actes
-
Societat Granollers destinarà quasi tres milions d'euros a rehabilitar la muralla medieval
-
Societat Nova planta de Grifols al Vallès Oriental per doblar la capacitat de fraccionament de plasma
-
Societat La penúltima fase de la reforma de l’avinguda Sant Esteve de Granollers està a punt d'acabar
-
Societat Els bombers de Granollers fan un minut de silenci per al company mort a l'incendi del Baix Ebre