04
d'agost
de
2023, 17:25
Actualitzat:
20:33h
"El secret és la pràctica", diu la 'Sete' mentra gira una truita de patates de 130 ous com si fos un full de paper. És ja la quarta o la cinquena que fa des que ha començat a treballar, a les 4 del matí. Aquest plat, la truita de patates, és l'estrella de Ca la Sete, un restaurant del poligon Congost, de Granollers, que s'ha fet un nom gràcies al boca orella. I per fer racions destacades, però també per la seva qualitat.
La propietària explica a Nació que tot plegat va començar fa deu anys, però d'una forma gairebé instintiva: "Les truites ens funcionaven bé, i les paelles es van anar fent grans", recorda. I fins avui. Diu que no té cap secret, però sí que és imprescindible comptar amb bons ingredients: "Calen patates i ous de primera qualitat", recomana. I la ceba? "Jo normalment les faig amb ceba, però molta gent me els demana sense. I els hi dic que la tastin, que li dona un gustet diferent", defensa. També és important un bon control del foc i garantir una cocció contundent, però sense passar-se.
A més de la truita únicament de patates, a Ca la Sete les fan de molts altres tipus: amb pernil dolç, bacon i formatge o -atenció- bacallà, allioli i codony. I també fan entrepans XXL, tapes, plats i menús.
Tot plegat ho tasten els centenars de persones que passen pel restaurant situat a l’avinguda Sant Julià. La majoria, treballadors de la zona i de la resta de la ciutat, però també de la comarca i del territori. I quan hi ha activitat al Circuit de Barcelona-Catalunya, Ca la Sete és parada obligatòria entre públic i equips.
En Jonathan i l'Ascensión són dos treballadors de la zona: "Estan boníssimes. A més, sempre varien i pots escollir altres opcions per canviar", diuen. El mateix pensa en Gerard: "Són enormes. Les he vist a la barra i he pensat que els havia de tastar sí o sí. I la veritat és que estan molt boens", diu mentre es cruspeix l'últim tros.
El restaurant no és l’únic lloc on es poden tastar les grans truites de Ca la Sete. També cuinen per encàrrec.
La propietària explica a Nació que tot plegat va començar fa deu anys, però d'una forma gairebé instintiva: "Les truites ens funcionaven bé, i les paelles es van anar fent grans", recorda. I fins avui. Diu que no té cap secret, però sí que és imprescindible comptar amb bons ingredients: "Calen patates i ous de primera qualitat", recomana. I la ceba? "Jo normalment les faig amb ceba, però molta gent me els demana sense. I els hi dic que la tastin, que li dona un gustet diferent", defensa. També és important un bon control del foc i garantir una cocció contundent, però sense passar-se.
A més de la truita únicament de patates, a Ca la Sete les fan de molts altres tipus: amb pernil dolç, bacon i formatge o -atenció- bacallà, allioli i codony. I també fan entrepans XXL, tapes, plats i menús.
Tot plegat ho tasten els centenars de persones que passen pel restaurant situat a l’avinguda Sant Julià. La majoria, treballadors de la zona i de la resta de la ciutat, però també de la comarca i del territori. I quan hi ha activitat al Circuit de Barcelona-Catalunya, Ca la Sete és parada obligatòria entre públic i equips.
En Jonathan i l'Ascensión són dos treballadors de la zona: "Estan boníssimes. A més, sempre varien i pots escollir altres opcions per canviar", diuen. El mateix pensa en Gerard: "Són enormes. Les he vist a la barra i he pensat que els havia de tastar sí o sí. I la veritat és que estan molt boens", diu mentre es cruspeix l'últim tros.
El restaurant no és l’únic lloc on es poden tastar les grans truites de Ca la Sete. També cuinen per encàrrec.