Els borregos de Cardedeu, protagonistes d'un fulletó i d'una pàgina web

Publicat el 18 de desembre de 2006 a les 16:04
L'Ajuntament de Cardedeu ha editat un fulletó sobre els borregos, una especialitat de rebosteria tradicional del municipi que elaboren totes les pastisseries de Cardedeu. El borrego és una singularitat gastronòmica de la vila i alhora un reclam turístic, ja que des de sempre autocars i particulars al seu pas per Cardedeu han fet parada al municipi per comprar borregos.

El fulletó se centra en la història dels borregos, d'origen medieval, i que tenen la primera referència documental en una llista d'anar a comprar de l'any 1830. També parla de la recepta actual, de les cites literàries entorn aquest dolç, així com de les noves especialitats elaborades a partir de la recepta tradicional, com són el borrego tou i el torró de borrego. El torró de borrego és una especialitat presentada a la Fira de Nadal de l'any 2000 i acreditat com a Torró Artesà.

Al mes de gener també estarà operativa una pàgina web dedicada exclusivament al borrego de Cardedeu, on s'hi podrà trobar informació ampliada sobre tot allò relacionat amb aquesta singularitat gastronòmica tant típica del municipi. La pàgina web, actualment en construcció, és www.borregosdecardedeu.cat.