Flam de coco

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 06 de febrer de 2016 a les 20:12
Actualitzat el 06 de febrer de 2016 a les 20:13

 


Ingredients per a 20/22 flams de mida normal:
 
8 ous
100 grams de sucre + 200 per fer el caramel
60 grams de coco ratllat
400 ml de llet de coco
600 ml de llet sencera
20 ml d’aigua per a fer el caramel
 
Preparació:
 
Poseu l’aigua i el sucre a coure a foc mig en un cassó fins obtenir un caramel fosc. Repartiu-ho be entre els motllos de flam i deixeu-lo refredar.
 
En un cassó poseu la llet, la llet de coco el coco ratllat i els 100 grams de sucre, aneu remenant amb l’ajut d’un batedor de ma. Per un altra banda bateu els ous com si anéssiu a fer una truita i aboqueu-los dins del preparat anterior i seguiu remenant fins aconseguir una barreja homogènia, repartiu la mescla resultant entre els motllos de flam.

Un cop els motllos estiguin plens els posareu dins una bandeja amb ¼ d’alçada dels motllos d’aigua, en posem poca per evitar que cas de bullir acabi dins dels flams, i ho poseu tot dins del forn preescalfat a 180ºC durant uns 30 minuts, evitant que l’aigua bulli.

Un cop cuits deixeu-los refredar dins del bany maria i un cop freds poseu-los a la nevera.
Per servir-los, desemmotlleu i acompanyeu-los amb el que us vingui de gust, nata, gelat, o fins i tot gelat de vainilla amb maduixes naturals