IxM-CUP vol portar al Parlament la possible censura d'una exposició sobre els Mossos a Mollet

Vol que Interior aclareixi si va pressionar, amb la complicitat de l'alcalde, perquè aquest treball sobre la formació dels agents no arribés a exposar-se

Publicat el 04 de desembre de 2013 a les 20:15
Independents per Mollet (IxM-CUP) vol portar al Parlament la "possible censura" del projecte artístic de Núria Güell, que havia de tenir lloc al museu municipal Joan Abellò el passat mes de març. Aquesta intervenció volia repensar el paper de la policia en la democràcia, a partir de l'anàlisi de la formació que reben els agents del cos d'antidisturbis a l'Institut de Seguretat de Catalunya, situat a Mollet del Vallès.

El cas va sortir a la llum fa uns dies arran de l'exposició col·lectiva Jo em rebel·lo, nosaltres resistim, organitzada per la Fundació Palau de Caldes d'Estrac (Maresme), en què Núria Güell participa amb La síndrome de Sherwood 2, "un projecte que ha consistit en transformar un acte de censura en un projecte artístic", apunta. L'artista creu que la policia catalana, "amb la complicitat de l'alcalde de Mollet", van pressionar al Museu Joan Abellò perquè anul·lés la seva intervenció artística. De fet, la mateixa directora del Museu, Pepa Ventura, ha reconegut que l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, va rebre una trucada de la direcció general dels Mossos d'Esquadra, que no compartien la intervenció artística en ple debat sobre les actuacions de la policia catalana.

Txus Carrasco, portaveu d'IxM-CUP, ha apuntat aquest dimecres, a través d'un comunicat, que la pregunta parlamentària hauria de servir perquè la conselleria d'Interior doni explicacions sobre si els responsables de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i l'alcalde de Mollet, tal i com ha manifestat l'autora, van pressionar perquè aquest treball no arribés a exposar-se al Museu Joan Abelló de la ciutat vallesana.

Carrasco, ha reclamat com a urgent, i més en la conjuntura actual, "en la que estan sortint a llum pública moltes actuacions polèmiques d'alguns membres dels Mossos d'Esquadra", la necessitat d'aclarir "quina mena de formació estan rebent els agents del cos d'antidisturbis a l'ISPC de Mollet i si entre els mètodes estudiats s'hi inclouen alguns dels proposats a la tesina d'un alt càrrec policial objecte de l'exposició, com ara provocar aldarulls per justificar la violència, imputar càrrecs menors a manifestants o desinformar els mitjans de comunicació".