Jarret de vedella amb salseta

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 23 de desembre de 2016 a les 22:54
Actualitzat el 23 de desembre de 2016 a les 23:00
Ingredients per a 6 persones: 

1 jarret sencer de vedella  de 2 Kg. (aprox.)
2 cebes
2 pastanagues
1 porro
1 cabeça d'alls
1 branqueta de farigola
1 branqueta de sajolida
5 tomàquets madurs
1 gotet de vi blanc sec
50 grams de llard de porc
Sal
Pebre de negre
 
Elaboració:
 
Lligueu el jarret amb fil de cuina a fi de que quedi més recollit. Salpebreu-lo i poseu-lo en una cassola al forn, amb el llard i tapeu. Quan comenci a tenir color l’aneu girant. Hi afegiu les cebes, les pastanagues, el porro tot tallat a trossos grossos, poseu-hi també les herbes, la farigola i la sajolida i els alls, sense pelar i retorneu-ho al forn.

Quan les verdures tinguin un color daurat afegiu-hi els tomàquets tallats per la meitat, passats uns 20 minuts incorporeu-hi el vi blanc tirant-lo per damunt, deixant-lo reduir i afegiu una mica de brou o aigua. Deixeu coure lentament al foc, amb la cassola tapada.
El punt de la cocció el podeu comprovar punxant-lo amb una agulla llarga: si entra i surt fàcilment ja estarà cuit. El temps pot anar entre una hora i quart o una hora i mitja.

Un cop ja cuit aparteu el jarret i coleu la salsa. Si està molt seca, abans de passar-la mulleu-la amb una mica de brou i feu-la bullir un altre cop. Per servir, traieu el fil de cuina i talleu la peça de carn en rodanxes. Escalfeu el talls al micro i tireu-hi un fil de la salsa reduïda.