Per sexes, veiem com aquest mes d’abril l’augment de l’atur ha incidit de manera molt semblant als dos col·lectius (▲288 homes i ▲294 dones), tot i que en valors relatius l’impacte és major sobre els homes (▲4,34%, front el 3,23% de les dones).
Si analitzem les dades d’atur per grups d’edat, podem veure que s’ha registrat un augment de l’atur en els dos grups d’edat, tant entre els homes com entre les dones.
Per mercats de treball, el principal increment, en termes absoluts, el trobem en el mercat de treball de Granollers, seguit pel mercat de treball del Baix Montseny.
Per municipis, podem dir que l’augment de l’atur ha estat força repartit entre els tres mercats de treball. En tot cas, podem destacar els casos de Mollet del Vallès (▲100), Granollers (▲65) i la Llagosta (▲57).
Si analitzem les dades d’atur per sectors d’activitat, veiem com tots els sectors han sofert un augment en el nombre d’aturats al Vallès Oriental. En nombres absoluts el sector serveis ha registrat un major augment, amb 263 aturats més, tot i que és el sector menys afectat en valors relatius (▲2,83%).
Quan comparem les dades respecte a l’abril de l’any anterior, veiem com en els tres mercats de treball i en el conjunt de la comarca s’han registrat taxes superiors, tendència similar a l’experimentada en els darrers mesos. La diferència més gran la trobem en el mercat de treball del Baix Vallès, que ha registrat una diferència de 1,92 punts percentuals, i, al conjunt de la comarca, aquesta diferència és de 1,68 punts percentuals. Ara fa un any, la tendència entre els mesos de març i abril va ser a la baixa. Caldrà veure, doncs, si aquest any 2008 es repeteix.