Lasanya amb bolonyesa, pernil i formatge

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 08 d’octubre de 2016 a les 18:54
Actualitzat el 08 d’octubre de 2016 a les 19:01
Ingredients 2-3 persones:
 
9 plaques de lasanya
100 grams de carn picada de vedella
50 grams de carn picada de porc o de llonganissa esparracada
1 ceba
1 pastanaga petita
4 tomàquets madurs
150 grams de pernil dolç
100 grams de formatge de barra cremós
Beixamel (vegeu com fer-la aquí)
Formatge per gratinar
Daus de mantega
Pebre negre
Sal
 
 
Preparació:

 
En una paella amb oli poseu a sofregir la ceba tallada en brunoise, juntament amb la pastanaga neta i ratllada. Quan la ceba comenci a transparentar, afegiu les carns picades, salpebrades prèviament, mentre la carn es cou, netegeu els tomàquets i els ratlleu per afegir-los al sofregit. Deixeu que l’aigua del tomàquet es redueixi i es concentri. Reserveu.
 
Poseu les plaques de lasanya a bullir amb prou aigua amb sal, deixeu-les coure seguint les recomanacions del fabricant i un cop cuites refresqueu-les i poseu-les a assecar damunt d’un drap de fil net.

Per muntar el plat agafeu una safata de forn i cobriu la base amb una cap fina de beixamel per tot seguit posar-ne una de pasta que cobreixi tot el fons de la safata. A continuació afegiu una capa de la bolonyesa i al damunt cobrint-la pasta posant, tot seguit, un altra capa de pasta damunt que cobrireu amb una de beixamel i una capa de pernil dolç i el llenques de formatge. Finalment torneu a cobrir amb pasta l’última capa, coroneu la safata amb una capa feta amb la beixamel restant, empolsineu-ho tot amb el formatge ratllat, uns daus de mantega escampats per sobre i poseu la safata al forn, que haureu preescalfat a un 180º C, amb el gratinador engegat per espai d’uns deu minuts o un quart d’hora fins que veieu que el formatge agafa un color daurat que sigui del vostre gust .