L'Hospital General de Granollers ha començat les obres de remodelació per la nova àrea de crítics que dotarà al centre amb 10 llits més d'UCI dels que compta actualment. Es tracta d'una ampliació en planta baixa i primera a la façana principal dels edificis d'hospitalització. El nou espai en planta baixa permetrà organitzar el vestíbul principal i l'accés, amb un hall més ampli i centralitzat, i en planta primera serà la nova Unitat de Crítics de l'Hospital.
A la finalització de les obres es disposarà d'un Hall més ampli, modern, confortable i lluminós, que permetrà diferenciar les tres entrades principals que tenen tots els hospitals: Hospitalització, Consultes Externes i Urgències. Per a dissenyar-lo i fer-lo amigable, s'està comptant amb la participació de diferents usuaris i professionals.
Pel que fa a la planta primera, en la zona d'ampliació es crea la nova Àrea de UCI, amb 10 nous Boxs i una zona de control central. Les dues unitats de UCI, la nova i l'existent, es comunicaran per l'interior amb un vestíbul d'independència i compartiran els magatzems de la UCI actual. També s'instal·larà una sala plomada per fer tècniques de diagnòstic per la imatge sense necessitat de traslladar el malalt.
Per últim, es construirà una planta tècnica d'instal·lacions, on s'ubicaran els climatitzadors que alimentaran la nova Unitat.
La superfície a construir i reformar suposa un total de 855m2, té un termini d'execució aproximat de 18 mesos, i un pressupost de 2,5M€ entre construcció i equipaments, que serà finançat pel CatSalut.
En previsió a futures ampliacions d'hospitalització, s'està construint una estructura de formigó armat amb pilotatge per una alçada de 6 plantes, tot i que, de moment, tan sols estarà operativa la primera planta, amb els llits d'UCI, i la planta d'instal·lacions.
L'obra en sí és de gran complexitat, ja que s'està executant al costat de l'actual Servei de Crítics, que no s'atura, i s'ha de garantir el seu correcte funcionament, i sobre la màquina de Ressonància Magnètica, les imatges de la qual es podrien veure alterades per les vibracions. Per evitar qualsevol risc, en aquesta fase més agressiva de perforació, s'ha llogat una segona màquina de Ressonància Magnètica, que s'ha ubicat al costat d'urgències, per minimitzar el risc d'incidències pels usuaris i treballadors.
D'altra banda, per tal de garantir l'accessibilitat a l'hospital durant l'obra i el seu normal funcionament, s'ha posat una plataforma única d'accés per persones i vehicles.
La previsió de durada de les obres és de 18, salvant les complicacions que es puguin produir durant la seva execució.
Aquest nou equipament dotarà a l'Hospital de 20 llits de crítics que permetrà atendre aquells pacients de la comarca amb malalties greus que són tributaris d'ingrés a medicina intensiva, així com els que necessiten reanimació post-quirúrgica amb criteris d'UCI, evitant, en algun cas, la derivació a altres hospitals de Barcelona.
L'Hospital de Granollers comença les obres de la que serà la seva nova àrea de crítics
Dotarà al centre amb 10 llits més d'UCI dels que compta actualment
ARA A PORTADA
Publicat el 12 de març de 2019 a les 17:57
Actualitzat el 12 de març de 2019 a les 18:13
Et pot interessar
-
Societat La penúltima fase de la reforma de l’avinguda Sant Esteve de Granollers està a punt d'acabar
-
Societat Els bombers de Granollers fan un minut de silenci per al company mort a l'incendi del Baix Ebre
-
Societat Un accident a la C-33 a l'altura de Mollet del Vallès ha creat retencions de 2 quilòmetres
-
Societat El llançament de pintura a Pilar Rahola acaba amb un judici per «danys» i «antisemitisme»
-
Societat Berta Arcos és la jove que representarà Granollers en la Conferència Internacional de Joves per la Pau
-
Societat Berta García, una de les millors notes de la selectivitat: «És important estudiar però també descansar»