Mil fulls d’albergínies amb Neu del Cadí

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 29 de juliol de 2016 a les 18:00
Aquesta setmana preparem un aperitiu que també pot ser un bon acompanyament per a plats de carn.

 
Ingredients:
 
100 grams de formatge Neu del Cadí
1 albergínia rallada
Oli de gira-sol per fregir
Farina per arrebossar
Sal marina
Sal Maldon
 
Elaboració:
 
Tallar les albergínies en làmines fines, les salem i deixem en aigua de 20 a 30 minuts abans de coure.
Passats els 20-30 minuts escorrem les rodelles d’albergínia i les assequem amb paper de cuina.
Posem oli a escalfar en una paella passem les rodelles per farina les fregim separant-les de forma que no s’enganxin, un cop daurades les traiem i les posem sobre paper de cuina per eliminar l’excés d’oli.
Tallem el formatge en daus petits i muntem un mil fulls amb l’albergínia i els daus de formatge, posem un polsim de sal Maldon sobre cada mil fulls i ja podem servis com aperitiu en si o com acompanyament del plat principal del dinar.
La gràcia d’aquesta preparació rau en que l’albergínia sigui cruixent, per això la tallem el més fina possible i no la reescalfem abans de servir.


El formatge Neu del Cadí es un formatge amb personalitat, tou, cremós, làctic al principi i que desenvolupa aromes més complexos al llarg de la seva vida, que recorden la tòfona, alguns bolets i les pastures humides presents en aquesta zona del Pirineu. Consumiu-lo sempre a temperatura ambient per poder apreciar millor la seva textura i els seus aromes.
 
Trobareu més informació d'aquest formatge a la web de Cadí.
 

Milfulls d'albergínies amb Neu del Cadí