Musclos revolucionaris segons la Teresa

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 13 de juliol de 2013 a les 13:45


Ingredients:
Un quilo de musclos
Sis o set alls crus
Nous i avellanes torrades
Dos o tres tomàquets escalivats
Dos o tres rovells d'ou dur
Oli
Sal

Elaboració:
Agafeu musclos frescos del dia, ara és bona època per als del Delta del Ebre. Una vegada netejats els coeu, en una cassola amb poca quantitat d'aigua, perquè quedin ben oberts. Aconseguit això, traieu de la cassola les mitges closques buides, deixant solament les que portin la molla agafada. Després aquestes les traslladeu a una plat o safata gran i les cobriu de la salsa que ara us expliquem i que és la que transforma els musclos en revolucionaris.

Elaboració de la salsa:
Per cada quilo de musclos poseu al got de la batedora sis o set alls crus, prèviament blanquejats*, amb un polsim de sal i una bona quantitat de nous i avellanes torrades. Després, afegiu-hi dos o tres tomàquets escalivats sense pell ni llavors, dos o tres rovells d'ou dur i ho bateu fins que quedi tot fet una pasta ben fina. Tot seguit afegiu-hi un bon raig d'oli, torneu a passar la batedora, allargant la salsa com si féssiu un allioli o una maionesa.

Quan considereu que ja hi ha suficient salsa, comproveu que esta està be de sal i que ha quedat ben fina; si es així, la repartiu per damunt dels musclos i finalment hi afegiu les clares dels ous durs ben trinxades per decorar. Aquest es un plat que s'acompanya amb cava servit en porró.

*Blanquejar alls vol dir submergir-los en aigua bullent durant uns segons i traient el nervi central per tal d'evitar que retornin i fer el seu sabors menys intens.

Aquesta i més receptes, a Cuina Irreductible