
Material necessari:
1 motlle de 30 centímetres de diàmetre i 2,5 centímetres d'alt
Ingredients:
3 ous grans
125 grams de sucre
1 iogurt natural
150 grams de farina
½ sobre de llevat Royal
Una mica de sal
1 cullerada de cafè soluble
100 grams de mantega fosa
100 ml. de nata líquida
Cobertura:
100 grams d'ametlles en granet cru
1 cullerada de sucre glacé
1 cullerada de cafè soluble (instantani)
Elaboració:
Primer, prepareu la cobertura. S'han de barrejar en un plat fondo els tres ingredients i reservar-ho. Enceneu el forn a 180 ºC. Engreixeu el motlle o folreu-lo amb paper de forn i dipositeu la cobertura per tota la superfície, cobrint tot el motlle. Un cop fet això, barregeu els ous amb el sucre, i blanquegeu-los. I un cop blanquejats, afegiu-hi el cafè i barregeu-ho tot bé.
Fet aquest primer pas, cal posar-hi tots els ingredients líquids: la nata líquida, la mantega fosa i el iogurt; un cop ben barrejats, aneu per els altres. Després, afegiu-hi com una fina pluja la farina, el llevat i la mica de sal, sense deixar de remoure. Quan tot estigui ben barrejat, ompliu el motlle. I ja podeu enfornar-lo a 180 ºC durant 25-30 minuts, aproximadament. S'ha de comprovar la cocció final amb la prova del escuradents. Si està llest, desemmotlleu el pastís sobre una reixeta de pastisseria i deixeu-lo refredar a temperatura ambient. Un cop fred, empolsineu-lo amb una mica de sucre glaç.
Recepta inspirada en la pagina La cocina de lechuza, amb alguns petits canvis
Aquesta i més receptes, a la Cuina Irreductible
