Ingredients per a 2 persones:
2 pits de pollastre tallats a tires1 ceba tendra tallada al llarg
1 gra d'all picat
1 pastanaga tallada a bastonets
½ nap japonès (daikon) tallat a bastonets
2 cols petites pak choi
1 rajolí de salsa de soja
1 llima
Oli d'oliva
Pebre
Sal
Llavors de sèsam (opcional)
Elaboració:
Poseu el pollastre a marinar amb el suc de la llima, per espai d'una hora. Passat aquest temps, poseu el wok o una paella similar al foc.
Un cop la paella sigui calenta cobriu el fons amb un raig d’oli. Afegiu-hi el pollastre que estava marinat, salpebrat i sense suc deixant-lo que es dauri de tots costats. A mitja cocció el retirem i reservem per el final, perquè no es ressequi. Acabarem de coure’l al final, després de la cocció de les verdures.
Aquest tipus de preparació es caracteritza per tenir les verdures tallades en fins bastonets, perquè quedin cruixents per fora i tendres per dins. Les tallarem en juliana perquè la cocció sigui mes uniforme i s'afegiran al wok segons la seva duresa.
Començarem per la ceba, un parell de voltes, després amb la pastanaga, el nap, la col i per últim l'all, procurant que no es cremi. Tot seguit afegiu-hi la salsa de soja, remeneu-ho tot bé i torneu-hi a incorporar el pollastre, deixant coure tot junt un parell de minuts i ja el podeu servir.
El podeu acompanyar amb allò que us vingui de gust, com ara un arròs o uns fideus d’arròs. I per donar-hi un toc refrescant podeu ratllar-hi per sobre una mica de pell de llima.
Tingueu en compte la salsa de soja és salada, per això no afegim amb cap moment sal a les verdures.