RECEPTA ​​​Arròs «conco»

Cada cap de setmana, les millor receptes

  • Arròs conco -
Publicat el 29 de maig de 2021 a les 13:23
Actualitzat el 29 de maig de 2021 a les 13:28
L'apel·latiu conco o conca és un terme emprat per referir-se a algú que ha assolit o sobrepassat l'edat en què, es consideraria propi casar-se. Avui fem un arròs que, ben bé, podria ser per a una persona sola.

Ingredients per a 2 persones:

120 grams d’arròs bomba per persona

2 barnilles de costella  de porc en trossos

¼ de pollastre en trossos

1 ceba

1 pebrot vermell petit

2 grans d’all

2 tomàquets madurs

1 grapat de pèsols

Uns brins de safrà

¼ de caldo de pollastre + ½ d’aigua o 1 pastilla de caldo de pollastre amb ¾ de litre d’aigua

Oli i sal

Pebre negre (només un  pel)

 

Preparació:

Salpebreu la costella i el pollastre i poseu-los a sofregir. Quan les carns estiguin daurades afegiu la ceba, el pebrot i els grans d’all tallats ben petits.

Un cop ben sofregit tot, afegiu-hi els tomàquets ratllats sense llavors i aneu remenant fins que el tomàquet perdi tota la seva aigua. A aquestes alçades el sofregit serà d’un color gairebé marronós amb les carns cuites i les verdures concentrades, llavors ja el teniu a punt.

En un cassó poseu a escalfar el caldo amb l’aigua o uns ¾ de litre d’aigua i quan bulli i afegiu la pastilla de caldo i ho deixeu bullint uns minuts.

Afegiu a la paella els brins de safrà i els deixeu torrar una miqueta. Hi afegiu també l’arròs perquè es torri una mica amb el sofregit i, passats uns minuts, hi afegiu ½ litre de caldo. Sempre es posa el doble de caldo que d’arròs. Ho deixeu coure a foc fort durant 10 minuts, desprès baixeu el foc, hi afegiu els pèsols i ho deixeu coure tot cinc minuts més. Després, introduireu la paella al forn preescalfat a uns 150º durant uns cinc minuts més, afegint-hi unes tires fines de pebrot vermell. El temps total de cocció es entre divuit i vint minuts.

Com veureu només heu tirat ½ litre de caldo, en principi hi poseu ½ la resta la anireu tirant si veieu que l’arròs queda sec.