L'apel·latiu conco o conca és un terme emprat per referir-se a algú que ha assolit o sobrepassat l'edat en què, es consideraria propi casar-se. Avui fem un arròs que, ben bé, podria ser per a una persona sola.
Ingredients per a 2 persones:
120 grams d’arròs bomba per persona
2 barnilles de costella de porc en trossos
¼ de pollastre en trossos
1 ceba
1 pebrot vermell petit
2 grans d’all
2 tomàquets madurs
1 grapat de pèsols
Uns brins de safrà
¼ de caldo de pollastre + ½ d’aigua o 1 pastilla de caldo de pollastre amb ¾ de litre d’aigua
Oli i sal
Pebre negre (només un pel)
Preparació:
Salpebreu la costella i el pollastre i poseu-los a sofregir. Quan les carns estiguin daurades afegiu la ceba, el pebrot i els grans d’all tallats ben petits.
Un cop ben sofregit tot, afegiu-hi els tomàquets ratllats sense llavors i aneu remenant fins que el tomàquet perdi tota la seva aigua. A aquestes alçades el sofregit serà d’un color gairebé marronós amb les carns cuites i les verdures concentrades, llavors ja el teniu a punt.
En un cassó poseu a escalfar el caldo amb l’aigua o uns ¾ de litre d’aigua i quan bulli i afegiu la pastilla de caldo i ho deixeu bullint uns minuts.
Afegiu a la paella els brins de safrà i els deixeu torrar una miqueta. Hi afegiu també l’arròs perquè es torri una mica amb el sofregit i, passats uns minuts, hi afegiu ½ litre de caldo. Sempre es posa el doble de caldo que d’arròs. Ho deixeu coure a foc fort durant 10 minuts, desprès baixeu el foc, hi afegiu els pèsols i ho deixeu coure tot cinc minuts més. Després, introduireu la paella al forn preescalfat a uns 150º durant uns cinc minuts més, afegint-hi unes tires fines de pebrot vermell. El temps total de cocció es entre divuit i vint minuts.
Com veureu només heu tirat ½ litre de caldo, en principi hi poseu ½ la resta la anireu tirant si veieu que l’arròs queda sec.

- Arròs conco -
- Manel Baxerias
Ara a portada
Publicat el 29 de maig de 2021 a les 13:23
Actualitzat el 29 de maig de 2021 a les 13:28
Et pot interessar
-
Societat L'Hospital de Granollers s'ampliarà amb deu quiròfans nous
-
Societat Bigues i Riells del Fai es prepara per a la campanya de prevenció d'incendis
-
Societat Quatre llocs curiosos del Vallès Oriental que has de visitar
-
Societat Comença l’última fase de les obres de l’avinguda Sant Esteve de Granollers