Ingredients per a 2 persones:
500 grams de calamarsets
250 grams de tomàquet madurs
2 cebes morades grans
1 fulla de llorer
½ branqueta de canyella
1 got de vi blanc sec
1 cullerada sopera de concentrat de tomàquet
Oli d’oliva
Pebre blanc recent mòlt
Sal
Preparació:
Ratllem el tomàquet sense les llavors i tallem la ceba en juliana. Reservem tot.
Netegem els calamarsets, els tallem en rodelles i els posem a coure en una cassola de fang amb una mica d’oli, deixant-los daurar a foc lent.
Quan agafin color, afegirem primer la ceba i la fulla de llorer, i ho ofegarem tot sense deixar de remenar.
Quant la ceba sigui transparent, afegim el tomàquet ratllat i la cullerada del concentrat i deixem que s’evapori tota l’aigua del tomàquet i es concentri. Arribats a aquest punt, incorporem el got de vi blanc, deixant que s’evapori tot l’esperit. Rectificarem de sal i pebre blanc i ho deixem coure, sempre a foc molt lent, durant aproximadament 1/2 hora amb la cassola tapada.
Cal remenar de tant en tant perquè no s’enganxi, i quan els calamarsets ja siguin cuits podem servir-los ja o bé deixar reposar per concentrar els gustos.
Aquesta mena de plats milloren quan es mengen d’un dia per l’altre.

- Calamarsets amb ceba i tomàquet -
- Manel Baxerias
ARA A PORTADA
Publicat el 06 de novembre de 2022 a les 19:54
Actualitzat el 06 de novembre de 2022 a les 20:00
Et pot interessar
-
Societat La penúltima fase de la reforma de l’avinguda Sant Esteve de Granollers està a punt d'acabar
-
Societat Els bombers de Granollers fan un minut de silenci per al company mort a l'incendi del Baix Ebre
-
Societat Un accident a la C-33 a l'altura de Mollet del Vallès ha creat retencions de 2 quilòmetres
-
Societat El llançament de pintura a Pilar Rahola acaba amb un judici per «danys» i «antisemitisme»
-
Societat Berta Arcos és la jove que representarà Granollers en la Conferència Internacional de Joves per la Pau
-
Societat Berta García, una de les millors notes de la selectivitat: «És important estudiar però també descansar»