RECEPTA ​​Cigrons guisats amb costella de porc

Cada cap de setmana, les millor receptes

  • Cigrons guisats amb costella de porc -
Publicat el 07 de maig de 2021 a les 17:43
Actualitzat el 07 de maig de 2021 a les 17:46
Ingredients per a 2 persones:

500 grams de cigrons cuits
1 ceba mitjana de figueres

1 pastanaga petita
2 tomàquets madurs
1 barnilla de costella  de porc  tallada a trossos petits

25 grams de daus de pernil ibèric
250 ml de brou de verdures o aigua si no en teniu

1 fulla de llorer
Oli d’oliva extra verge
Sal
Pebre negre

Preparació:

Salpebrem els trossos de costella de porc i, en una cassola amb un rajolí d’oli d’oliva, posem a daurar els trossos de costella juntament amb la fulla de llorer, tant bon punt estiguin daurats el traiem i reservem.

A la mateixa cassola i posarem a sofregir la ceba tallada en brunoise a foc suau. A mitja cocció afegirem la pastanaga tallada a daus ben petits. Quan la ceba estigui ben sofregida incorporarem el tomàquet ratllat sense les llavors, deixarem que tot es confiti, tornarem a incorporar el talls de costella reservada juntament amb els trosset de pernil ibèric, ho remenarem un parell de cops i afegirem el cigrons cuits i també el brou. Deixem coure tot el conjunt uns 15 minuts, aproximadament. El temps just perquè s’assentin tots els ingredients i quedi un guisat ben saborós. Rectificarem el punt de sal i pebre si fos necessari.