RECEPTA ​​​«Clafoutis» de cireres

Cada cap de setmana, les millor receptes

  • «Clafoutis» de cireres -
Publicat el 04 de juliol de 2021 a les 12:14
Actualitzat el 04 de juliol de 2021 a les 12:19
El clafoutis, també escrit clafouti als països anglòfons, és un pastís francès originari de a regió de Limosín, que s'elabora forn en un motlle cireres banyades en una massa líquida semblant a la dels creps. La massa, que originalment és molt líquida, es qualla durant la cocció embolcallant totes les cireres que hi posem. Les cireres tradicionalment s'empren senceres, però si algú ho prefereix pot eliminar-ne els pinyols. 

Ingredients:

400 grams de cireres amb o sense pinyol, al gust de cadascú (la recepta original és amb pinyol)

100 grams de farina (tamisada)

100 grams de sucre

200 cl. de nata liquida 33% MG

50 cl. de llet

50 grams de mantega fosa (no calenta)

4 ous mitjans

1 cullerada de sucre avainillat

Un xic de sal

Motlle de 30 cm. diàmetre

Paper per embolicat al motlle, o bé pinteu el motlle amb mantega i després un polsim de farina per tal que no se enganxi

 

Elaboració:

Bateu els ous amb els sucres fins blanquejar, afegiu-hi la llet i la nata liquida mentre seguiu batent. Tireu-hi la mantega fosa, uns segons al microones seran suficients, i per últim incorporeu-hi la farina tamisada i un xic de sal. Barregeu bé, batent fins que no tingui cap grumoll.

Preescalfeu el forn a uns 170-175ºC. Poseu les cireres, sense treure el pinyol, d’una manera més o menys uniforme, cobrint la major part de la superfície del motlle. Tireu amb molt de compte la massa i  afegiu-li per sobre la cullerada de sucre avainillat, i ho introduïu al forn pre-escalfat fins que estigui fet, entre 20-30 min. aprox. Estarà cuit al seu punt quan veieu que comença a torrar-se la superfície

Hi ha gent que no li agrada trobar els pinyols de les cireres, si voleu els podeu treure.