Ingredients:
1/2 kg de farina
75 grams de sucre
50 grams de mantega
3 ous
Sal
10 grams de raspadures de llimona
Llet o aigua
50 grams de llevat premsat
300 grams de cireres madures
Sucre per tirar damunt de la coca
Elaboració:
Col·loqueu la farina en forma de volcà sobre la taula o mabre. Al mig, afegiu-hi el sucre, el ous, la sal, el llevat, les raspadures de llimona i la mantega.
Barregeu-ho bé amb els dits diluint-ho tot, afegint-hi a poc a poc la llet o l’aigua i acabant-ho de pastar tot bé amb la farina, fins a formar una massa homogènia i que se’ns desenganxi de les mans.
Deixeu-la reposar uns 20 minuts.
Tot seguit amb el corró la lamineu donant-hi forma ovalada de coca. Esteneu-la sobre una llauna greixada, amb un gruix d’1 cm, aproximadament.
Col·loqueu al damunt les cireres, i deixeu-ho fermentar a temperatura tèbia.
Empolvoreu-ho amb sucre i coeu-la al forn a uns 160º, aproximadament, fins que s’espongi i es dauri de la superfície.

- Coca de cireres -
- Manel Baxerias
ARA A PORTADA
Publicat el 19 de juny de 2022 a les 18:47
Actualitzat el 19 de juny de 2022 a les 18:51
Et pot interessar
-
Societat Dispositiu especial de trànsit per al Gran Premi de MotoGP a Montmeló
-
Societat Aquests seran els cursos de l'escola d'adults de Cardedeu el 2025-2026
-
Societat Tomben la històrica estació de tren de Parets pel desdoblament de l'R3
-
Societat Festa Major de Granollers: tota la programació
-
Societat Una doctora de l'Hospital de Granollers a una pacient: «Si no em parla en espanyol no l'atendré»
-
Societat Granollers fa el primer pas cap a l'habitatge cooperatiu: «Saber que no et faran fora dona estabilitat i tranquil·litat»