Ingredients:
1/2 kg de farina
75 grams de sucre
50 grams de mantega
3 ous
Sal
10 grams de raspadures de llimona
Llet o aigua
50 grams de llevat premsat
300 grams de cireres madures
Sucre per tirar damunt de la coca
Elaboració:
Col·loqueu la farina en forma de volcà sobre la taula o mabre. Al mig, afegiu-hi el sucre, el ous, la sal, el llevat, les raspadures de llimona i la mantega.
Barregeu-ho bé amb els dits diluint-ho tot, afegint-hi a poc a poc la llet o l’aigua i acabant-ho de pastar tot bé amb la farina, fins a formar una massa homogènia i que se’ns desenganxi de les mans.
Deixeu-la reposar uns 20 minuts.
Tot seguit amb el corró la lamineu donant-hi forma ovalada de coca. Esteneu-la sobre una llauna greixada, amb un gruix d’1 cm, aproximadament.
Col·loqueu al damunt les cireres, i deixeu-ho fermentar a temperatura tèbia.
Empolvoreu-ho amb sucre i coeu-la al forn a uns 160º, aproximadament, fins que s’espongi i es dauri de la superfície.

- Coca de cireres -
- Manel Baxerias
ARA A PORTADA
Publicat el 19 de juny de 2022 a les 18:47
Actualitzat el 19 de juny de 2022 a les 18:51
Et pot interessar
-
Societat La penúltima fase de la reforma de l’avinguda Sant Esteve de Granollers està a punt d'acabar
-
Societat Els bombers de Granollers fan un minut de silenci per al company mort a l'incendi del Baix Ebre
-
Societat Granollers projecta una nova escola bressol i millores en equipaments municipals
-
Societat Un accident a la C-33 a l'altura de Mollet del Vallès ha creat retencions de 2 quilòmetres
-
Societat El llançament de pintura a Pilar Rahola acaba amb un judici per «danys» i «antisemitisme»
-
Societat Berta Arcos és la jove que representarà Granollers en la Conferència Internacional de Joves per la Pau