Ingredients per la massa de la coca per 2 peces:
500 grams de farina força
35 grams de llevat de forner
3 ous
10 grams de sal
100 grams de sucre
100 grams de llard de porc ibèric (temperatura ambient)
120 – 130 grams d’aigua
Una cullerada d’anís
2 cullerades d’aigua naf (flor de taronger)
Per perfumar:
La pell d’una taronja (sense la part blanca)
Un polsim de canyella en pols
Per la decoració:
Un grapat de cireres
20 grams de sucre
Una mica d’anís per pintar
Ametlla filada
Sucre llustre de decorar
Elaboració:
Per la massa de les coques, dissolem el llevat amb una mica d’aigua i el reservem. En un altre bol, barregem l’ou, el sucre, li posem la cullerada d’anís, l’aigua naf, la canyella (la quantitat justa per perfumar la massa) i les raspadures de taronja. Un cop tinguem tots aquests ingredients ben barrejats, podem anar-hi incorporant la farina, treballant-la fins aconseguir una massa que no s’enganxi als dits, moment en que afegirem el llard de porc que té que estar a temperatura ambient i per últim hi afegirem el llevat reservat i l’aigua que la massa admeti.
L’hem de treballar fins que la massa sigui ben llisa i brillant, deixant-la reposar tapada fins que dobli el seu volum fet per al que li caldran de 30 a 40 minuts, tot dependrà de la temperatura ambiental.
Amb el corró i una mica d’oli al marbre, li donarem forma rodona i la posarem a la safata sobre un paper de forn.
Deixem reposar i que la massa llevi en un lloc calent, com sempre, on no passi aire.
Pintem les coques amb una mica d’anís, posem les cireres i les empolsinem amb un grapadet de sucre i l’ametlla filada per sobre.
Preescalfem a 190º C i les enfornem a 180ºC per espai de uns 15 a 17 minuts aproximadament. Un cop ja cuita deixem refredar i decoreu amb una mica de sucre llustre.

- Coca de Sant Joan. -
- Manel Baxerias
ARA A PORTADA
Publicat el 21 de juny de 2020 a les 20:28
Actualitzat el 21 de juny de 2020 a les 20:31
Et pot interessar
-
Societat Barnusell: «Ampliar el parc d’habitatge de lloguer assequible a Granollers és una prioritat»
-
Societat L’abril de 2025 tanca amb una intensa davallada de l’atur al Vallès Oriental
-
Societat Granollers rep el reconeixement com a Ciutat de la Ciència i la Innovació
-
Societat L'Hospital de Granollers s'ampliarà amb deu quiròfans nous
-
Societat Bigues i Riells del Fai es prepara per a la campanya de prevenció d'incendis
-
Societat Quatre llocs curiosos del Vallès Oriental que has de visitar