Ingredients per a 2 persones:
4 rodanxes de lluç maques
3 grans d’all picat
1 punta de bitxo en rodelles
½ got de vi blanc
Julivert picat
18 / 20 cloïsses grans
250 ml de fumet de peix
Farina
All picat fregit i escorregut
Oli d’oliva
Preparació:
Salem el lluç, en una paella amb un rajolí d’oli daurem lleugerament l’all i el bitxo, enretirem i reservem. Enfarinem el lluç i el posem a la paella a coure.
Afegim el vi blanc i el julivert, en quan el vi hagi perdut una mica d’esperit afegim també el fumet i anem movent la paella per tal de lligar la salsa durant uns 2 minuts.
Donem la volta al lluç i l’anem regant amb la salsa sense deixar de moure la paella un parell de minuts més.
Posem una mica més de julivert juntament amb l’all i bitxo reservats, baixem el foc i tapem la paella.
En una paella a banda amb una mica de vi blanc hi posem les cloïsses i anem retirant-les de la paella tal i com es vagin obrint. Quan estiguin totes deixem reduir una mica el suc de les cloïsses i l’afegim a la paella del peix, hi posem també les cloïsses obertes.
Es molt important que el foc sigui baix i que moguem la paella suaument. Afegim un rajolí d’oli, retirem la paella del foc i seguim movent-la fins a lligar la salsa.
Rectifiquem de sal si creiem que cal, posem julivert trinxat per damunt i ja podem servir.

- Lluç amb salsa verda i cloïsses. -
- Manel Baxerias
ARA A PORTADA
Publicat el 19 de desembre de 2021 a les 10:52
Actualitzat el 19 de desembre de 2021 a les 10:54
Et pot interessar
-
Societat Dispositiu especial de trànsit per al Gran Premi de MotoGP a Montmeló
-
Societat Aquests seran els cursos de l'escola d'adults de Cardedeu el 2025-2026
-
Societat Tomben la històrica estació de tren de Parets pel desdoblament de l'R3
-
Societat Festa Major de Granollers: tota la programació
-
Societat Una doctora de l'Hospital de Granollers a una pacient: «Si no em parla en espanyol no l'atendré»
-
Societat Granollers fa el primer pas cap a l'habitatge cooperatiu: «Saber que no et faran fora dona estabilitat i tranquil·litat»