Recepta | Lluç amb salsa verda i cloïsses

Cada setmana, les millors receptes

  • Lluç amb salsa verda i cloïsses. -
Publicat el 19 de desembre de 2021 a les 10:52
Actualitzat el 19 de desembre de 2021 a les 10:54
Ingredients per a 2 persones:

4 rodanxes de lluç maques

3 grans d’all picat

1 punta de bitxo en rodelles

½ got de vi blanc

Julivert picat

18 / 20 cloïsses grans

250 ml de fumet de peix

Farina

All picat fregit i escorregut

Oli d’oliva

 
Preparació:

Salem el lluç, en una paella amb un rajolí d’oli daurem lleugerament l’all i el bitxo, enretirem i reservem. Enfarinem el lluç i el posem a la paella a coure.

Afegim el vi blanc i el julivert, en quan el vi hagi perdut una mica d’esperit afegim també el fumet i anem movent la paella per tal de lligar la salsa durant uns 2 minuts.

Donem la volta al lluç i l’anem regant amb la salsa sense deixar de moure la paella un parell de minuts més.

Posem una mica més de julivert juntament amb l’all i bitxo reservats, baixem el foc i tapem la paella.

En una paella a banda amb una mica de vi blanc hi posem les cloïsses i anem retirant-les de la paella tal i com es vagin obrint. Quan estiguin totes deixem reduir una mica el suc de les cloïsses i l’afegim a la paella del peix, hi posem també les cloïsses obertes.

Es molt important que el foc sigui baix i que moguem la paella suaument. Afegim un rajolí d’oli, retirem la paella del foc i seguim movent-la fins a lligar la salsa.

Rectifiquem de sal si creiem que cal, posem julivert trinxat per damunt i ja podem servir.