Ingredients per a 2 persones:
4 rodanxes de lluç maques
3 grans d’all picat
1 punta de bitxo en rodelles
½ got de vi blanc
Julivert picat
18 / 20 cloïsses grans
250 ml de fumet de peix
Farina
All picat fregit i escorregut
Oli d’oliva
Preparació:
Salem el lluç, en una paella amb un rajolí d’oli daurem lleugerament l’all i el bitxo, enretirem i reservem. Enfarinem el lluç i el posem a la paella a coure.
Afegim el vi blanc i el julivert, en quan el vi hagi perdut una mica d’esperit afegim també el fumet i anem movent la paella per tal de lligar la salsa durant uns 2 minuts.
Donem la volta al lluç i l’anem regant amb la salsa sense deixar de moure la paella un parell de minuts més.
Posem una mica més de julivert juntament amb l’all i bitxo reservats, baixem el foc i tapem la paella.
En una paella a banda amb una mica de vi blanc hi posem les cloïsses i anem retirant-les de la paella tal i com es vagin obrint. Quan estiguin totes deixem reduir una mica el suc de les cloïsses i l’afegim a la paella del peix, hi posem també les cloïsses obertes.
Es molt important que el foc sigui baix i que moguem la paella suaument. Afegim un rajolí d’oli, retirem la paella del foc i seguim movent-la fins a lligar la salsa.
Rectifiquem de sal si creiem que cal, posem julivert trinxat per damunt i ja podem servir.

- Lluç amb salsa verda i cloïsses. -
- Manel Baxerias
Ara a portada
Publicat el 19 de desembre de 2021 a les 10:52
Actualitzat el 19 de desembre de 2021 a les 10:54
Et pot interessar
-
Societat Bigues i Riells del Fai es prepara per a la campanya de prevenció d'incendis
-
Societat Quatre llocs curiosos del Vallès Oriental que has de visitar
-
Societat Comença l’última fase de les obres de l’avinguda Sant Esteve de Granollers
-
Societat La Fira Guia’t del Vallès Oriental estrena emplaçament amb rècord d’assistència