Ingredients per a 4 persones:
Per a la pasta  de nyoquis:
500 grams de puré de carbassa (1 kg en cru aprox.)
125 grams de puré de patata deshidratada
1 ou
200 grams de farina
60 grams de formatge Parmesà  ratllat
1 pessic d'aigua
4 fulles de sàlvia (opcional)
1 branca de farigola
 
Per la salsa
200 ml. de llet evaporada
1 iogurt grec natural
30 grams formatge blau o Roquefort
1 gra d'all picat fins a obtenir una pasta
Un rajolí de vi dolç o be vi de Xerès
Un grapadet de cibulet
 
Preparació de la salsa
Posem a bullir en una paella el vi dolc/Xerès per tal que elimini l'alcohol. Hi afegim la llet evaporada i el iogurt, deixant que torni a punt d’ebullició. Incorporem el formatge blau, l'all i deixem reduir a foc baix fins que comenci a espessir i agafi una textura de crema. Reservem.
Per els nyoquis
Tallem la carbassa a daus d’uns 4 cm i la col·loquem en una safata de forn amb una mica d'aigua, la sàlvia i la farigola per sobre. Enfornem a uns 140 ºC aproximadament  una hora fins que la carbassa estigui tova. L'escorrem bé a fi de que no deixi anar molta aigua en passar-la pel passapurés, si no tenim  passapurés també la podem aixafar amb una forquilla fins a obtenir una pasta ben fina.
Fem una corona amb 100 grams de farina i per l'exterior fem un altra corona amb el puré de patates deshidratat. Es col·loca al centre el puré de carbassa, l'ou batut (com si anéssim a fer una truita) i el formatge Parmesà ratllat. Es barreja tot bé tot fins a obtenir una massa homogènia, però sense treballar-la gaire.
S'estira la massa en forma de xurros petits d'1 cm de gruix aprox. Amb la farina restant evitem que s'enganxin al marbre o be a les mans. Una vegada tinguem els xurros els tallem amb trossets d’uns 2 cm. els enfarinem per tal que no s'enganxin entre ells.
Posem aigua a bullir a una olla prou gran amb un bon grapat de sal i quan comenci a bullir posem els noquis que triguen en coure un parell de minuts, també ho podeu veure perquè quan siguin cuits veureu que suren. Aprofitem que hem posat a bullir els nyoquis per escalfar la salsa de formatge blau. I per últim escorrem els noquis i els passem dins de la salsa que s’està escalfant, deixem coure el conjunt uns 2-3 minuts, rectifiquem de punt de sal i pebre i decorem amb el cibulet, tallat ben petit.
 
Recepta original adaptada de Martin Berasategui
							
																					
														
								Recepta | Nyoquis de carbassa amb salsa de formatge blau
Cada setmana, les millors receptes
 
        - Nyoquis de carbassa amb salsa de formatge blau. -
- Manel Baxerias
ARA A PORTADA
Publicat el 10 de desembre de 2021 a les 18:13
										Actualitzat el 10 de desembre de 2021 a les 18:17
									
								Et pot interessar
- 
												 Societat
												Renfe i el Govern ampliaran finalment la freqüència dels busos entre la Garriga i Barcelona pel macrotall de l'R3 Societat
												Renfe i el Govern ampliaran finalment la freqüència dels busos entre la Garriga i Barcelona pel macrotall de l'R3
- 
												 Societat
												Dispositiu especial de trànsit per al Gran Premi de MotoGP a Montmeló Societat
												Dispositiu especial de trànsit per al Gran Premi de MotoGP a Montmeló
- 
												 Societat
												Aquests seran els cursos de l'escola d'adults de Cardedeu el 2025-2026 Societat
												Aquests seran els cursos de l'escola d'adults de Cardedeu el 2025-2026
- 
												 Societat
												Tomben la històrica estació de tren de Parets pel desdoblament de l'R3 Societat
												Tomben la històrica estació de tren de Parets pel desdoblament de l'R3
- 
												 Societat
												Festa Major de Granollers: tota la programació Societat
												Festa Major de Granollers: tota la programació
- 
												 Societat
												Una doctora de l'Hospital de Granollers a una pacient: «Si no em parla en espanyol no l'atendré» Societat
												Una doctora de l'Hospital de Granollers a una pacient: «Si no em parla en espanyol no l'atendré»

 
															 
															 
															 
															 
															