Ingredients per a 4 persones:
1 pa rodó de pagès tallat
Pernil dolç tallat fi
Pernil salat tallat fi per el farcit
Llenques de bacó fumat
Enciam
Tomàquet d'amanir
1 tomàquet de sucar
Maionesa
Oli d'oliva
Sal
Estris:
Un motlle, rodó 20 cm de diàmetre
Paper film
Elaboració:
Traieu l'escorça de les llesques del pa rodó. Folreu el motlle amb paper film de forma que en sobri per poder tapar-lo un cop acabat el pastís.
Disposeu el pernil dolç partint del centre del motlle i cap enfora fins cobrir tot el fons i els laterals del motlle. Cobriu el pernil amb una capa de pa, tallant-lo si cal per donar-li la forma del motlle fins a cobrir tot el pernil del fons. Suqueu la primera capa amb tomàquet i amaniu-la amb oli i sal, poseu-li les llenques de pernil salat, i toneu-la a cobrir amb una altra capa de pa, en la que escampareu per sobre maionesa.
Tot seguit, incorporeu-li unes rodelles de tomàquet molt fines fins cobrir tot el pa, i després les llenques de bacó que prèviament haureu passat per la paella. Per últim, l'enciam tallat en juliana petita. Amaniu-ho tot amb una mica d'oli i sal. Poseu-li una tercera capa de pa cobrint per complert el pastís.
Comprimiu-ho tot una mica per tal de acabar i de donar forma i consistència al pastis, tapeu-lo amb el paper film sobrant i poseu-lo a la nevera fins una estona abans de servir-lo. En aquest cas la decoració son unes olives farcides, tallades a rodelles
ARA A PORTADA
Publicat el 30 de juliol de 2022 a les 13:12
Actualitzat el 30 de juliol de 2022 a les 13:18
Et pot interessar
-
Societat L’escola Anselm Clavé de Mollet, obligada a tancar
-
Societat Aquests són els noms més habituals al Vallès Oriental
-
Societat Una delegació del Vallès Oriental participa dels actes de l’alliberament de Mauthausen
-
Societat Barnusell: «Ampliar el parc d’habitatge de lloguer assequible a Granollers és una prioritat»
-
Societat L’abril de 2025 tanca amb una intensa davallada de l’atur al Vallès Oriental
-
Societat Granollers rep el reconeixement com a Ciutat de la Ciència i la Innovació