RECEPTA Patates amb vinagreta de mostassa

Cada cap de setmana, les millor receptes

  • Patates amb vinagreta de mostassa -
Publicat el 09 de juliol de 2021 a les 18:43
Actualitzat el 09 de juliol de 2021 a les 18:47
Ingredients per a 2/3 persones:

½ pot de patates en conserva, de les de mida petita

2 tomàquets d’amanir

½ ceba tendra

2 cogombrets agredolços

Un grapat de fulles de mesclum

Per a preparar la vinagreta:

1 cullerada de mostassa a l’antiga

2 cullerades d’oli d’oliva extra verge

Un polsim de sal

Unes gotes de vinagre de poma

(Totes les cullerades son soperes)

Preparació:

Passeu per aigua les patates del pot i deixeu-les escórrer. Un cop escorregudes, talleu-les en quatre trossos i deixeu-les en un bol. Reserveu.

Talleu els tomàquets en trossos, la ceba en brunoise, el cogombret en dauets i afegiu-ho tot al bol de les patates.

Prepareu la vinagreta barrejant tots els ingredients. Un cop ben barrejats afegiu la vinagreta al bol de les patates, removeu-ho tot i reserveu a la nevera fins al moment de servir.

Quan hagueu de servir l’amanida, prepareu el plat muntant una base de mesclum sobre la que posareu la barreja que teníeu reservada a la nevera.

Com ja dèiem abans, és preferible que tingueu la barreja de patata més verdures i salsa a la nevera un parell d’hores abans de servir-la, a fi de que els gustos es barregin i estigui ben fresca.

En comptes de preparar el plat amb patata de pot també podríeu fer-les al forn coent-les el dia abans. Caldria rentar-les amb pell i posar-les, sense pelar, en una safata de forn que contingui un dit d’aigua per tal que al coure-les no quedin eixutes.

La cocció la farem deixant-les al forn durant 1 hora i mitja aproximadament a 180º C. L’endemà, les pelem i tallem a rodanxes o a quarts com u agradi més