Ingredients per a 2 persones:
2 peus de porc tallats pel mig
400 grams de rovellons
1 ceba gran
3 tomàquets madurs
Oli d’oliva
1 got de vi ranci
2 caienes petites sense llavors
1 pastanaga
1 branqueta d’api
10 grans de pebre negre
El brou de la cocció del peus
Sal
Per la picada
1 gra d’all
1 branca de julivert
8 o 10 ametlles torrades
½ presa de xocolata negra
Elaboració:
En una olla posem a bullir els peus partits per la meitat ben nets, juntament amb la pastanaga, la branqueta d’api el pebre i sal. Un cop siguin cuits, a foc lent tardaran entre una hora i mitja o dos. Els reservem.
Farem el sofregit en una cassola amb l’oli amb la ceba tallada fina. Un cop enrossida hi afegim els tomàquets ratllats, sense pell ni llavors i les caienes.
Deixem concentrar el sofregit i el mullem amb el vi ranci, deixant-lo reduir.
Saltem els rovellons, prèviament nets i tallats en trossos, amb una mica d’oli.
Afegim a la cassola els peus cuits i els mullem de tant en tant amb una mica del brou de cocció, deixem que faci la xup-xup i tastem com està de sal, si cal corregim.
Afegim els rovellons a la cassola i ho deixem coure tot junt.
Mentre couen preparem una picada amb el gra d’all, el julivert, les ametlles torrades i la xocolata.
Quan faltin un 10 o 15 minuts per servir afegim la picada, deixatada amb una mica de brou de cocció dels peus. Deixant-ho coure tot junt els últims 15 minuts i ja podem servir.

- Peus de porc amb rovellons -
- Manel Baxerias
ARA A PORTADA
Publicat el 09 d’octubre de 2021 a les 14:05
Actualitzat el 09 d’octubre de 2021 a les 14:09
Et pot interessar
-
Societat L’escola Anselm Clavé de Mollet, obligada a tancar
-
Societat Aquests són els noms més habituals al Vallès Oriental
-
Societat Una delegació del Vallès Oriental participa dels actes de l’alliberament de Mauthausen
-
Societat Barnusell: «Ampliar el parc d’habitatge de lloguer assequible a Granollers és una prioritat»
-
Societat L’abril de 2025 tanca amb una intensa davallada de l’atur al Vallès Oriental
-
Societat Granollers rep el reconeixement com a Ciutat de la Ciència i la Innovació